Arya Stark

Arya StarkNed Stark és Catelyn Tully legkisebb lánya. Tíz éves.

A lányos játékok és etikettórák helyett inkább fiútestvéreivel szereti tölteni az idejét, íjjal bánni, harcot tanulni.

Különös kapcsolat fűzi féltestvéréhez, Havas Jon-hoz, akitől egy kardot kap ajándékba, amikor Arya az apjával Királyvárba, Jon pedig a Falra készül, hogy az Éjjeli Őrség tagja legyen.

A fővárosban egy Braavos-i „táncmestertől“ kardforgatást is tanul, de befejezni nem tudja, mert apját kivégzik, nővérét Sansát túszul ejtik, neki pedig menekülnie kell.

Fiúnak adja ki magát, és az Éjjeli Őrség egy toborzójával északra indul, hogy hazatérhessen szeretteihez, azonban a tervébe hiba csúszik, mert a kis csapatot elfogják, és Harrenhalba hurcolják, így kardját is elveszti.

Megismerkedik azonban egy másik Braavos-ival, Jaquen H'ghar-ral, akinek azelőtt megmentette az életét, és aki hálából segít neki barátaival megszökni a fogságból.

Tovább menekül északra, míg a szabadúszó Testvériség útjába nem akad, akiknek egy fogja, Joffrey volt testőre fel nem ismeri, így ismét túszként tartják, busás jutalom fejében.

A volt testőr, Sandor Clegane azonban kiszabadul, és magával viszi Aryát is, hogy ő kaphasson a lányért jutalmat. Még mielőtt azonban Arya ismét láthatná a családját, azokat épp nem messze tőle végzik ki a Frey-ek a véres esküvőn.

Így Clegane és Arya tovább menetelnek északra, hogy találjanak egy olyan rokont, aki hajlandó a váltságdíjat megadni a lányért.

Több összetűzésbe is belekeverednek, miközben a lány visszaszerzi kardját, tűt is, azonban az egyik harcban Clegane súlyosan megsérül, és haldoklik. Arya magára hagyja, és úgy dönt, követi a Jaquen H'agar által javasolt utat a Keskeny tengeren túlra, Braavos-ba.

A Sokarcú Isten templomában arcnélküli embernek tanul, de első küldetése már kudarccal végződik, mivel a kijelölt személy helyett a városban felbukkanó Ser Meryn Trant-et veszi célba, aki a halállistáján az elsők közt szerepel, amiért néhai táncmesterét, a szintén Braavos-i Syrio Forel-t megölte.

Egy bordélyban férkőzik a férfi közelébe, ahol látványosan kivégzi Cersei testőrét.

A templomba visszatérve Jaqen leleplezi és megbünteti a lányt. Arya elveszíti a látását, vakon kell szolgálnia a Sokarcú Istent, miközben folyamatos büntetésben részesül egy szerzetestársától.

Szenvedésével kiharcolja, hogy ismét láthasson, de egy kapott feladaton elbukik: nem öli meg a kiszemelt célpontot, mert nem tartja igazságosnak. Társa megpróbálja megölni, de elmenekül, majd a templomba visszaérve kardjával megöli támadóját, és Jaquen-t is megfenyegeti, majd visszatér Westerosra.

Egy Lannister-Frey lakoma estéjén belopózik a várba, ahol a vár urát, Walder Frey-t kivégzi, miután fiait is megölte.

Látogatók

Összesen 194764
Jelen van: 3 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Kaszterhegy hava 20.
a Vénasszony napja
Jurne, Areoa

 
A Nap kel 05:47-kor,
nyugszik 18:00-kor.

Holnap
Benfrey, Nan
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Hagymalovag
olvashatatlan
Nagyon rossz a betűtípus.. valamit csinálj vele mert olvashatatlan az egész.

Írta: Judit
Javaslat
Sziasztok!
Gratulalok az oldalhoz!
Koszonet erte.
Amit javasolnek, egy masik betutipus, mert ez sajnos szinte olvashatatlan.

Koszi, udv

Írta: Tyrion Lannister
Iszok és tudok dolgokat...
Azt hittem eddig csak én rendelkezem a Westeros feletti tudással, de ezen az oldalon járva maximális tiszteletem a rejtélyes készítőnek! Külön tetszik, hogy minden apró részletre odafigyel...