Eddard 'Ned' Stark

Lord Eddard StarkNed Stark Deres helytartója, Észak őrzője, az elsők leszármazottja.

Számára a becsület és az igazság mindennél többet jelent, tiszteletben tartja az ősi vallást, hagyományt és a törvényeket, öt gyermekét is ebben a szellemben neveli.

Fiai Robb, Brandon és Rickon, lányai Sansa és Arya. A házasságon kívül született Robb-bal azonos korú Havas Jon-t saját fiaként neveli. Éppúgy, mint a Grayjoy-ok lázadásának leverésekor elhurcolt Theon Greyjoyt, a Pyke utolsó örökösét.

A történet elején Robert Baratheon király, aki gyerekkori barátja, felkéri Eddard-ot, hogy vállalja el a Segítő posztját Királyvárban, Jon Arryn helyén.

Eddard elfogadja a felkérést, és két lánygyermekével a fővárosba megy.

Azonban túl komolyan veszi a feladatot. Elődjének halála ügyében is vizsgálódni kezd, közben olyan titkokra bukkan, melyeket már nincs lehetősége barátjával megosztani, mert a király egy vadászbalesetben súlyosan megsebesül, és meghal.

Kiderül, hogy a trónörökösök nem Robert gyermekei, azok a királyné és ikertestvére vérfertőző kapcsolatából fogantak. A tudomására jutott információkat megbeszéli a királynéval Cersei-jel, és megszervezi, hogy Robert halála után annak jogos örököse, idősebb fiútestvére, Stannis foglalhassa el a trónt.

Információit azonban Petyr Baelish-sel, a kistanács másik tagjával is megosztja, aki elárulja őt, mert neki az az érdeke, hogy viszályt szítson, így Eddard börtönbe kerül.

Idősebb fia, Robb Stark összehívja apja szövetségeseit, sereget gyűjt, és Királyvár ellen vonul északról, hogy kiszabadítsa őt.

Közben Cersei megegyezik Eddard-dal, hogy lányai biztonságban maradnak, és az életét is megkímélik, ha bűnösnek vallja magát.

Az ifjú trónörökös, Joffrey Baratheon azonban nem hallgat anyjára, és annak ellenére, hogy Eddard bűnösnek vallja magát, kivégezteti.

Látogatók

Összesen 156979
Jelen van: 11 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Deres hava 15.
a Harcos napja
Albert, Lyn

 
A Nap kel 06:50-kor,
nyugszik 16:12-kor.

Holnap
Ullhor, Edmure
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Judit
Javaslat
Sziasztok!
Gratulalok az oldalhoz!
Koszonet erte.
Amit javasolnek, egy masik betutipus, mert ez sajnos szinte olvashatatlan.

Koszi, udv

Írta: Tyrion Lannister
Iszok és tudok dolgokat...
Azt hittem eddig csak én rendelkezem a Westeros feletti tudással, de ezen az oldalon járva maximális tiszteletem a rejtélyes készítőnek! Külön tetszik, hogy minden apró részletre odafigyel...

Írta: Kiara1907
Gyerünk
Most találtam rá az oldalra. Nagyon sok infó egy helyen. Ami szuper. Viszont ahogy nézem leálltatok, pedig aztán most lenne min csámcsogni. Gyerünk vissza a sárkányra ?