Eddard 'Ned' Stark

Lord Eddard StarkNed Stark Deres helytartója, Észak őrzője, az elsők leszármazottja.

Számára a becsület és az igazság mindennél többet jelent, tiszteletben tartja az ősi vallást, hagyományt és a törvényeket, öt gyermekét is ebben a szellemben neveli.

Fiai Robb, Brandon és Rickon, lányai Sansa és Arya. A házasságon kívül született Robb-bal azonos korú Havas Jon-t saját fiaként neveli. Éppúgy, mint a Grayjoy-ok lázadásának leverésekor elhurcolt Theon Greyjoyt, a Pyke utolsó örökösét.

A történet elején Robert Baratheon király, aki gyerekkori barátja, felkéri Eddard-ot, hogy vállalja el a Segítő posztját Királyvárban, Jon Arryn helyén.

Eddard elfogadja a felkérést, és két lánygyermekével a fővárosba megy.

Azonban túl komolyan veszi a feladatot. Elődjének halála ügyében is vizsgálódni kezd, közben olyan titkokra bukkan, melyeket már nincs lehetősége barátjával megosztani, mert a király egy vadászbalesetben súlyosan megsebesül, és meghal.

Kiderül, hogy a trónörökösök nem Robert gyermekei, azok a királyné és ikertestvére vérfertőző kapcsolatából fogantak. A tudomására jutott információkat megbeszéli a királynéval Cersei-jel, és megszervezi, hogy Robert halála után annak jogos örököse, idősebb fiútestvére, Stannis foglalhassa el a trónt.

Információit azonban Petyr Baelish-sel, a kistanács másik tagjával is megosztja, aki elárulja őt, mert neki az az érdeke, hogy viszályt szítson, így Eddard börtönbe kerül.

Idősebb fia, Robb Stark összehívja apja szövetségeseit, sereget gyűjt, és Királyvár ellen vonul északról, hogy kiszabadítsa őt.

Közben Cersei megegyezik Eddard-dal, hogy lányai biztonságban maradnak, és az életét is megkímélik, ha bűnösnek vallja magát.

Az ifjú trónörökös, Joffrey Baratheon azonban nem hallgat anyjára, és annak ellenére, hogy Eddard bűnösnek vallja magát, kivégezteti.

Látogatók

Összesen 344800
Jelen van: 13 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Égikert hava 22.
a Harcos napja
Cersei, Nella

A rózsa napja
A Nap kel 05:43-kor,
nyugszik 19:47-kor.

Holnap
Beric
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Eszter
Kérdés
Milyen betűtípust használtok az oldalon? Előre is köszönöm a választ!

Írta: Myrtle
Thank you :)
Hookup Ladies Utilizes Totally free Issues?
A Great Side to side Reward!

Cost-free hookup women view publisher site on the internet is the solution if you're tired with planning to night club...

Írta: Elinor
Thank you :)
Hookup Women Makes use of Free Issues? A Great Horizontal Advantage!


Free hookup women great site online is the best solution if you're fed up with gonna bars and organizations merely to be ...