Daenerys Targaryen

Daenerys TargaryenA Targaryen-vérvonal utolsó leszármazottja. Egész életét Essoson tölti, bátyjával Viserys-szel.

Testvére nőül adta a dotrakhi törzsfőnökhöz, Khal Drogóhoz, cserébe azért, hogy a vezető hadseregével segít neki visszavenni az őt megillető Vastrónt.

Esküvőjén Illyrio tanácsostól ajándékba kap 3 megkövült sárkánytojást. Jorah Mormont is ekkor csatlakozik a Khalasaarjukhoz.

A házassága alatt megtanulja Drogótól, hogy milyen egy erős vezető. Emellett belészeret és teherbe esik.

Khal Drogo megöli Viseryst, miután az uralkodni vágyó fivér megfenyegeti őt.

Az egyik város fosztogatása közben szerelmét megvágják, ezért Dany egy úgynevezett maegi (boszorkány) segítségét kéri. Ennek ellenére Drogo sebe elfertőződik, majd a Khal leesik a lováról, ami azt jelenti, hogy nem elég erős a Khalasaar vezetésére. A Khalasaar szétválik, csak maroknyian maradtak Daenerys-sel.

Dany újra a maegi segítségét kéri, hogy mentse meg férjét, ám a varázslat közben megindul a szülés és Jorah beviszi őt a sátorba Drogo mellé.

Daenerys elvetél, ráadásul a maegi nem tartotta be ígéretét, így Drogo él, de nincs magánál. A maegi jóslata szerint a Khal akkor fog újra élni, ha a Nap nyugaton kél és keleten nyugszik, ha a tenger kirszárad, és ha a hegyeket elfújja a szél. Ennek hallatán Dany úgy dönt, hogy nincs értelme annak, hogy férje éljen, így megfojtja.

A Khalasaar megmaradt része mágját állít, amelyen Dany elégeti Drogo holttestét, a maegit, majd a mágja tetejére ő maga is feláll a sárkánytojásokkal.

Reggelre minden elég, Dany mégis ott áll a hamu tetején sértetlenül kezében 3 újszülött sárkánnyal.

A történtek után Daenerys megmaradt embereivel Essoson keresztül vándorol, pénzt és hadsereget szerez magának, majd elhatározza, hogy felszabadítja a rabszolgákat a Rabszolgaöböl nagyvárosaiban.

Miután Meerenben felszabadítja az embereket nehézségekbe ütközik, ezért úgy dönt, hogy itt marad, és megtapasztalja, hogy milyen uralkodni.

A város azonban ellenáll, és egy helyi fanatikusokból álló csoport, a hárpia fiai kezdik terrorizálni a lakosságot, és a megszálló erőket.

Egy ilyen összetűzésben Daenerys leghűbb tanácsadója, Ser Barristan Selmy az életét veszti, és Szürke Féreg is súlyos sebeket szenved.

Engedve a nyomásnak, hogy enyhítse a városban eluralkodó feszültséget, újranyittatja a küzdővermeket. A bemutató viadalon ismét találkozik Jorah-val, és a túszával, Tyrion Lannister-rel. Egykori tanácsadóját ismét elzavarja, Tyrion-t viszont tanácsadójává fogadja.

A küzdővermek megnyitóján azonban Jorah ismét megjelenik az arénában, ahol győzelmet arat, és megmenti Danny életét egy rá törő hárpia elől. Zűrzavar alakul ki, a testőrség és Daenerys sarokba szorul, ám a végső pillanatban feltűnik Drogon, és a hárpia fiait halálra égeti, Danny pedig a hátán lovagolva elhagyja Meerent.

Napokkal később sem képes rávenni a sebeit nyalogató sárkányát, hogy visszatérjenek Meerenbe, ezért útnak indul, ám az épp arra portyázó regnáló Khal és serege körbeveszi a lányt.

Vaes Dotrakhba hurcolják, és a többi khallal egyetértésben az özvegyek közé zárják, ám ő cselt sző, és az ítélethozatalkor magukra záratja a helyiséget, amit felgyújt. Minden khal bennég, Daenerys pedig kisétál a tűzből, és az ámulatba dotrakhiak hűséget esküsznek neki.

Amikor a khalasaarral Meeren felé tart, Drogon is rátalál, és a dothrakhiakat ismét elkápráztatja a hatalmas sárkány feletti hatalmával.

A khalasaar Meeren felszabadítása után a tengeren át is követi Daeneryst Westerosra.

Látogatók

Összesen 157524
Jelen van: 14 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Deres hava 18.
az Atya napja
Janei

 
A Nap kel 06:54-kor,
nyugszik 16:09-kor.

Holnap
Doreah, Shira, Lysa
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Judit
Javaslat
Sziasztok!
Gratulalok az oldalhoz!
Koszonet erte.
Amit javasolnek, egy masik betutipus, mert ez sajnos szinte olvashatatlan.

Koszi, udv

Írta: Tyrion Lannister
Iszok és tudok dolgokat...
Azt hittem eddig csak én rendelkezem a Westeros feletti tudással, de ezen az oldalon járva maximális tiszteletem a rejtélyes készítőnek! Külön tetszik, hogy minden apró részletre odafigyel...

Írta: Kiara1907
Gyerünk
Most találtam rá az oldalra. Nagyon sok infó egy helyen. Ami szuper. Viszont ahogy nézem leálltatok, pedig aztán most lenne min csámcsogni. Gyerünk vissza a sárkányra ?