Tarthi Brienne

Tarthi BrienneA Tarth-szigetek urának, Lord Selwyn-nek egyetlen utódja.

Magas termete miatt már kiskorától fogva mások gúnyolódásának célpontja, emiatt dönt úgy, hogy úrhölgy helyett inkább harcos lesz.

Testi adottságai és ereje meg is van hozzá, hogy bármilyen csatában megállja a helyét, mint akár más lovag.

Renly Baratheon esküvői viadalán legyőzi Loras Tyrellt, és a király Szivárvány Őrségének tagja lesz.

Pályafutása azonban rövidnek bizonyul, mert a királyt az ő jelenlétében öli meg az Árnyéklovag, így neki és a szintén jelen lévő Catelyn Starknak is menekülnie kell.

Hűséget fogad az asszonynak, és amikor az rábízza Jaime Lannister Királyvárba szöktetését a lányainak szabadulása érdekében, Brienne habozás nélkül tejesíti.

Útközben jön rá arra, hogy a mindenki által megvetett Jaime Lannister - a Királyölő - igazából nem rossz ember. Bár önmagának sem vallja be, szerelmes lesz a férfiba.

Még akkor is a Stark-lányok nyomában van, amikor Catelyn már halott, és nincs kihez hűségesnek lennie. A keresésben hű társa Podrick Payne, akit Tyrion, Jaime öccse ad Brienne mellé fegyverhordozónak.

A filmben Arya Starkot megtalálja, ám az nem tart vele. Összetűzésbe kerül emiatt az Aryát túszul tartó Vérebbel, akit egy szikláról lelök ugyan, de Arya nyomát elveszíti.

Rábukkan azonban Sansára, de a lány Kisujj hatására nem bízik benne, ezért menekülnie kell, de nem adja fel, Podrick-kal követi a Deresbe tartó kompániát, és üzen a lánynak, hogy segítségre számíthat, ha a szükség úgy kívánja.

Stannis támadásakor azonban elhagyja őrhelyét, és elmulasztja a lány segélyjelzését, aki menekülni akar Ramsey karmai közül.

A csata melletti erdőben megtalálja a sebesült királyt, és beteljesíti Renly halálakor tett ígéretét; megöli Stannist.

Rádöbben, hogy Sansáról megfeledkezett, és a lány keresésére indul. Épp jókor talál rájuk, megöli Ramsey kopóit, és kimenekíti Sansát.

Podrick-kal délre megy Zúgóba, hogy a Fekete Hal segítségét kérje, de elutasítást kap: Catelyn nagybátyja nem akar lemondani a várról még Sansa kedvéért sem. Amikor aztán a vár ura, Edmure jaime unszolására a várat átadja a Frey-eknek, Brienne elmenekül.

Látogatók

Összesen 397618
Jelen van: 2 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Királyvár hava 17.
az Anya napja
Larra, Alys

 
A Nap kel 04:47-kor,
nyugszik 20:48-kor.

Holnap
Craster, Luke
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Brigi
Köszönet
Most ismerkedem a világgal, így rendkívül hasznos az oldal és a bejegyzések. Köszönöm a segítséget.

Írta: Eszter
Kérdés
Milyen betűtípust használtok az oldalon? Előre is köszönöm a választ!

Írta: A helping hand
Egy font-os kérdés
Szia!

Ajánlom a Roboto Google fontot az oldalhoz.
https://fonts.google.com/specimen/Roboto
Sokkal, SOKKAL olvashatóbb lenne az egész site. Értem a gondolatot a mostani mögött, régies meg f...