Cersei Lannister

Cersei LannisterTywin Lannister lánya, Robert Baratheon felesége, Westeros királynője.

Gyönyörű, ravasz és ambíciózus. Elszántan védelmezi gyermekeit és saját családját, nem riad vissza attól, hogy szerettei érdekében piszkos húzásokat tegyen.

Nem szereti, nem becsüli férjét. Élete szerelme a közvetlenül ő utána megszületett ikertestvére, Jaime, akivel fiatal koruk óta vérfertőző viszonyt folytat.

Édesanyja belehalt testvére, Tyrion szülésébe. Ettől kezdve Cersei gyűlölte testvérét, többször bántotta az újszülöttet, mert szerinte anyjuk miatta halt meg.

II. Aerys lovagi tornáján a Lannister család is részt vett. Ekkor Cersei és barátnője Melara elmentek egy jósnőhöz, akit csak Maggy a Béka néven emleget. A nő jóslatai:

  • Cerseit nem adják hozzá a herceghez (Rhaegar Targaryenhez), hanem a királyhoz.
  • Cersei királynő lesz, addig a napig ameddig nem jön egy fiatalabb és szebb nő, aki legyőzi és elveszi mindenét.
  • A királynak 16 gyermeke lesz, míg neki 3. Azonban Cersei tovább fog élni mint saját gyermekei, ő maga pedig a valonqar (ősi valyriai szó; jelentése: öcs)  keze által meghal.
  • Melara nem lesz Jaime felesége, sőt, senkié sem lesz. Még aznap este meghal, Cersei keze által.

Cersei ennek hallatán fog egy üveg mérget és a jósnő szemébe önti, majd mind a ketten elmenekülnek. A jósnő mindkettejüket elátkozza. Cersei úgy gondolja, hogy ha nem beszélnek senkinek a jóslatról akkor az nem történhet meg. Később Melara belefullad egy kútba (Nem tisztázott, hogy hogyan történt, de a könyvben erős utalások vannak arra, hogy Cersei lökte bele). Innentől kezdve Cersei gyanakvó és paranoiás lett.

Robert Baratheon lázadásának győzelme után, apja hozzáadta Cerseit, így ő lett a királyné. Kezdetben vonzalmat érez a Király iránt, de később férje kicsapongó életvitele miatt ez undorba fordul. Bátyjával folytatott intim viszony eredménye három gyermek, Joffrey, Tommen és Myrcella lettek, ám mindenki úgy tudja, hogy ők Robert gyermekei.

A Királyi udvar Deresbe történő látogatása során, Ned Stark egyik fia, Bran rajtakapja a testvérpárt, ezért Jaime kilöki őt az ablakon. Mivel a fiú kómába zuhan, és ébredése után nem emlékszik a balesetére, nem derül ki, hogy ki volt a tettes.

Férje és Ned Stark barátságuk megpecsételésére eltervezik, hogy összeadják Joffrey-t és Ned lányát, Sansát. Ekkor Cersei megijed, de miután látja, hogy a lány milyen hiszékeny, félelme elillan és inkább kihasználja őt.

Királyvárbn mikor férje vadászni indul megbízza unokatestvérét, Lancel Lannistert, aki Robert apródja, hogy itassa le férjét. Emiatt Robertet egy vadkan megöli.

Férje halála után fia, Joffrey kerül a trónra, ám Ned Stark kiderítette a gyermekek származása körüli titkot, és ezért megkéri Cerseit, hogy a gyerekei érdekében minél hamarabb menjenek el a szabad városok egyikébe. Cersei ezt a kérést visszautasítja.

Később Kisujj segítségével elfogatják Ned Starkot és árulás vádjával börtönbe csukják. Sansa könyörög azért, hogy Joffrey megkegyelmezzen apjának, aki elfogadja az ajánlatot, majd mégis kivégzi.

Joffrey nagyapját, Tywin Lannistert nevezi ki új Segítőnek, ám az éppen a Starkok ellen harcol, így ideiglenesen öccsét, Tyriont nevezi ki Segítőnek. Így Cersei rákényszerül, hogy együtt kormányozzon gyűlölt öccsével, miközben megpróbál úrrá lenni egyre szeszélyesebben viselkedő fián.

Amikor Stannis Baratheon megtámadja Királyvárat, Cersei végső elkeseredésében méreggel a kezében várja fiával, Tommennel a halált. Szerencséjére Tyvin és a Tyrellek hadseregének segítségével visszaverik a támadást, és Királyvár megmenekül.

Apja elfoglalja helyét a kistanácsban, majd elrendeli a házasságot Joffrey és Margaery Tyrell, illetve Cersei és Loras Tyrell között, a szövetség megkötésének céljából.

Látva Margaery-t Cersei-nek egyre gyakrabban felsejlenek a jóslat emlékei, emiatt még paranoiásabb lesz. Az esküvő napján fiát megmérgezik, aki a kezei közt fullad meg, míg öccsére, Tyrionra mutat. Cersei követeli öccse elfogását és kivégzését.

A tárgyalások alatt mindent megtesz, hogy gyűlölt testvérét elítéljék, még Tyrion kedvesét, Shaet is elhozatja a tárgyalásra, aki Tyrion ellen vall.

Öccse párbaj általi ítéletet követel, melyet elveszít, így halálra ítélik. Cersei ekkor elégtételt érez amiatt, hogy a harmadik jóslat Tyrion halálával nem válhat valóra.

Tyrion azonban megszökik a fogságból, és megöli apjukat.

Cersei ismét magára marad, amikor lányát, Myrcellát halálos fenyegetés éri, és Jaime Dorne-ba megy, hogy visszahozza gyermeküket.

Addig fondorlatoskodik, míg a főseptoni székbe a vallási fanatikusok vezetőjét, a Főverebet ülteti, akinek befolyást és hatalmat ad.

Sikeresen elintézi, hogy Loras-t, és a bátyja mellett hamisan tanúskodó Margaery-t is bebörtönözze a fősepton, ám elszámítja magát, mert Kisujj csalárdságának köszönhetően Cersei bűnei is a vallási fanatikusok tudomására jutnak, így őt is bezárják, ahol testileg és lelkileg is megtörik.

A szégyenmenet után, amikor meztelenül kell az őt gyalázó közép között visszamennie a Vörös Toronyba, ugyan kiszabadul, de magabiztossága és sérthetetlensége elvész.

Kegyetlen bosszút forral, Margaery és Loras szabadulása kapcsán nem megy el arra a szertartásra, melyen meg kell jelennie, és Tommen-t is feltartja. A nagytemplomot futótűzzel aláaknázza, megöleti Pycelle nagymestert is, és minden ellenségét - és evvel együtt még jó pár hívét is - elpusztítja.

Tommen Margaery elvesztése következtében öngyilkos lesz, de Cersei ebbe már beletörődik, hisz megjósolták neki.

Cersei kap az alkalmon, és királynővé koronáztatja magát, épp akkor, amikor Jaime hazatér a harcmezőről.

Látogatók

Összesen 375635
Jelen van: 20 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Pyke hava 7.
a Kovács napja
Amory

 
A Nap kel 06:52-kor,
nyugszik 18:16-kor.

Holnap
Mace
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Mohammed
BEST OFFER FOR BANKING INSTRUMENT
Hello
We are a trade finance company that uses our own credit lines to facilitate the issuance of financial guarantees like BG, SBLC, DLC and more. If our services will be of help to you, let us know...

Írta: Brigi
Köszönet
Most ismerkedem a világgal, így rendkívül hasznos az oldal és a bejegyzések. Köszönöm a segítséget.

Írta: dobos
kínálnak hiteleket között különösen
Helló
Én egy nyugdíjas bankár, aki dolgozik szív az én bank.
Van egy csomó pénzt a fiókomban, és az én gondom az, hogy segítse az embereket
hogy nem az eszközöket, hogy megvalósíts...