Jaime LannisterTywin Lannister fia, Casterly-hegy örököse. Jaime éppen olyan gyönyörű és könyörtelen mint ikertestvére, Cersei, de kevésbé számító.

Mindene a kardforgatás és a csata.

Apja nagy szomorúságára II. Aerys Targaryen uralkodása alatt beállt a Királyi Testőrségbe, így lemondott örökösödési jogáról.

Szolgálata alatt többször végig kellett néznie, ahogy a Király hatalmas kínok közt végeztet ki embereket. Robert lázadásának idején Aerys megparancsolja szolgáinak, hogy égessék fel Királyvárat, emellett utasítja Jaimet, hogy vigye el neki apja, Tywin Lannister fejét. Ezt megelégelve Jaime leszúrja a Királyt, evvel megmentve a várost és megszegve esküjét. Innentől kezdve leginkább őt már csak Királygyilkos néven emlegetik.

Robert Baratheont felmentette bűne alól, tovább szolgálhatta az új Királyt. testvére Cersei lett a Királyné, akivel intim viszonyt ápolt. Ennek három gyermek Joffrey, Tommen és Myrcella lett az eredménye, de mindenki úgy tudja, hogy ők Roberttől származnak.

A Királyi udvar Deresbe történő látogatása során, Ned Stark egyik fia, Bran rajtakapja a testvérpárt, ezért Jaime kilöki őt az ablakon. Mivel a fiú kómába zuhan, és ébredése után nem emlékszik a balesetére, nem derül ki, hogy ki volt a tettes.

Miután eljut a hír Királyvárba, hogy testvérét Tyriont Catelyn Stark elfogta, Jaime Királyvár utcáin támadást indít a Segítőnek kinevezett Ned Stark és emberei ellen. Az összecsapásban Ned komoly sérülést szenved, és életét veszti hűséges csatlósa Jory Cassel. Ekkor robban ki nyíltan a Stark- és a Lannister-ház között régóta érlelődő ellentét.

Az összecsapást követően Jaime elmenekül Királyvárból, és csatlakozik az apja Starkok ellen hadba vonuló seregéhez. Tywin parancsára a Folyóvidékre megy, hogy támadást indítson a Tully-ház ellen, ám Robb Stark a Suttogó Erdőben meglepi seregét, és a harc alatt fogságba esik.

Ned Stark lefejezése és a legkisebb Stark fiúk halálhíre után Catelyn Stark titokban elengedi őt, cserébe azért, hogy lányait, Aryát és Sansát épségben visszaküldi. Tarthi Brienne-t bízza meg a feladattal, hogy vigyázzon Jaime-re és ügyeljen arra, hogy a Királyölő betartsa az ígéretét.

Út közben a Bolton-háznak felesküdött Vargo Hoat és csapata elkapták őket. Jaime kardforgató kezét levágták és elhurcolták őket Lord Boltonhoz. Mivel észak ereje ekkorra már meggyengült, Bolton elengedi őket.

Hazaérve Jaimet megaláztatások sora éri: apja el akarja küldeni őt a Királyi Testőrségből, Cersei dühöng amiért ott hagyta, emellett alig tudja használni megmaradt kezét. Tyrion az egyetlen, aki együtt tud vele érezni, és felkéri Bronn-t, hogy gyakoroljon Jaimevel harcolni.

A Bíbor esküvőn fia, Joffrey előtte fullad meg, megmenteni nem tudja. Tyrion-t gyilkossággal vádolják, börtönbe csukják. Jaime elmegy Tywinhoz, aki a Király Segítőjeként a tárgyaláson a bírói pozíciót is betölti. Megkéri, hogy kegyelmezzen meg Tyrionnak és cserébe kilép a Királyi Testőrségből. Édesapja örömmel elfogadta az ajánlatot, hiszen azt tervezte, hogy legkisebb fiát csupán a Falra küldi.

Ez az egyezség mit sem számít, mivel Tyrion párbaj általi ítéletet követel, melyet elveszít, így Tywin köteles halálra ítélni. A kivégzést megelőző éjszakán Jaime szövetkezve a Kistanács egyik tagjával, Lord Varys-szal megszökteti öccsét.

Mikor lányát, Myrcellát halálos fenyegetés éri, Jaime Bronn segítségét kéri, és együtt indulnak Dorne-ba a gyermek kiszabadítására.

Tervüket már majdnem siker koronázza, amikor előbb a homokkígyók, majd a palotaőrség állja útjukat.

Doran Martell, a regnáló Dorne-i herceg azonban készséges, és elengedi Myrcellát Westerosra, de Tristane is vele tart, hogy elfoglalhassa Oberyn megüresedett helyét a Kistanácsban.

A hajón Myrcella elárulja Jaime-nek, hogy tudja: ő az édesapja, és erre büszke is. Jaime végre lányaként tarthatja karjaiban Myrcellát, aki azonban perceken belül meg is hal, mert az induláskor Elia Martell megmérgezte őt.

Jaime bánatában a harctérre megy, hogy Fekete Hal várát bevegye, mert a Frey-ek nem tudják. Edmure Tully segítségével Jaime elfoglalja Zúgót.

Amikor azonban visszatér Királyvárba, megdöbbenve látja, hogy nővére kegyetlen pusztítást végzett, aminek következtében utolsó gyermekük, Tommen is öngyilkos lett.

Látogatók

Összesen 196485
Jelen van: 10 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Kaszterhegy hava 24.
az Atya napja
Gage, Henk, Merrell

 
A Nap kel 05:39-kor,
nyugszik 18:06-kor.

Holnap
Hobber, Hoster, Dontos
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Hagymalovag
olvashatatlan
Nagyon rossz a betűtípus.. valamit csinálj vele mert olvashatatlan az egész.

Írta: Judit
Javaslat
Sziasztok!
Gratulalok az oldalhoz!
Koszonet erte.
Amit javasolnek, egy masik betutipus, mert ez sajnos szinte olvashatatlan.

Koszi, udv

Írta: Tyrion Lannister
Iszok és tudok dolgokat...
Azt hittem eddig csak én rendelkezem a Westeros feletti tudással, de ezen az oldalon járva maximális tiszteletem a rejtélyes készítőnek! Külön tetszik, hogy minden apró részletre odafigyel...