Tywin Lannister

Tywin LannisterA Lannister-ház nagy hatalmú és gazdag vezetője, Casterly-hegy ura, Nyugat Őrzője. Nagy befolyással rendelkezik a királyi udvarban és egész Westeroson.

Értékrendjében első helyen szerepel a család becsülete és tisztelete. Éppen ezért mindent annak fényében tesz, hogy mi a legjobb a család hírnevének.

A Lannister-ház kis híján összeomlott, mikor apja, Tytos Lannister lett Casterly-hegy ura. Nyíltan gúnyolta az udvart és a Lannister-házra felesküdötteket, pazarlásaival a romlás szélére vezette a családot. Ekkor a Reyne- és a Tarbeck-ház fellázadt a család ellen. A lázadást az ekkor 20 éves Tywin vezetésével sikerült leverni. Diadatlát a "Castamere-i esők" című dalban örökítették meg.

Ezután Tywin katonai, politikai tehetségének és üzleti érzékének köszönhetően a Lannister család visszakapta egykori fényét. Elvette unokatestvérét, Joanna Lannistert, aki három gyermeket szült neki. Jaime és Cersei Lannistert, az ikreket, és Tyrion Lannistert, akinek a születésébe belehalt. Tywin Lannister nem a nevetéséről volt híres, ezek után pedig már senki se látta mosolyogni, emellett Tyriont, aki törpe, mélyen meggyűlölte.

Politikai, katonai és üzleti döntéseit látva II. Aerys felkérte, hogy legyen a Segítője. 20 éven át szolgálta, de miután összeveszett az őrület irányába sodródó királlyal, lemondott  posztjáról.

Nagy szívfájdalma, hogy örököse, Jaime Lannister a Királyi Testőrség tagjának állt, mert így ő nem örökölhet és a következő örököse Tyrion lett.

Robert Baratheon lázadásánál a Lannister-ház semleges maradt, de Rhaegar Targaryen halála után Robert mellé állt. Tywin, hogy biztosítsa a Baratheon-ház számára a fővárost, kifosztotta Királyvárat, míg fia a Királyi Testőrségben szolgáló Jaime Lannister meggyilkolta a Királyt.

A győztes csata után Tywin hozzáadta Roberthez lányát, Cersei Lannistert, akiből így királynő vált.

Gyűlölete ellenére mikor fiát, Tyriont Catelyn Stark fogságba ejtette, hadba vonul a Starkok és szövetségeseik ellen. Több kisebb csatát is elveszt, majd mikor Stannis Baratheon megtámadja Királyvárat, a Tyrell-házzal karöltve megvédi a fővárost (Feketevízi csata).

Unokája, Joffrey Baratheon trónrakerülése után Tywint nevezte ki Segítőjének, aki a Feketevízi csata után el is foglalja helyét a Kistanácsban. Szövetséget köt a Tyrellekkel, s ennek megpecsételésére Joffrey Baratheon és Margaery Tyrell, valamint Loras Tyrell és az özvegy Cersei Lannister házasságával egyesítik házaikat.

Annak érdekében, hogy Észak haderejét visszaverje, a Frey-házzal is szövetséget köt, megszervezi a Vörös Nászt, amelyen Robb Starkot, Catelyn Starkot és az egész Stark hadsereget lemészárolják. Ezután a Bolton-házat nevezi ki Észak Őrzőjének.

Fiát, Tyriont összeadta Sansa Starkkal, ennek köszönhetően Deres is Lannister kezekbe került.

A Királyi esküvőn unokáját, Joffrey-t meggyilkolják, mellyel Tyriont gyanúsítják. Fia párbaj általi ítéletet követel, de veszít, így Tywin halálra ítéli.

A kivégzés előtti éjszakán Jaime megszökteti Tyriont, aki menekülése közben egy számszeríjjal meggyilkolja az árnyékszéken ülő apját.

Látogatók

Összesen 399168
Jelen van: 5 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Dorne hava 18.
a Harcos napja
Flement, Kevan

 
A Nap kel 05:06-kor,
nyugszik 20:39-kor.

Holnap
Ermesande, Colen
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Brigi
Köszönet
Most ismerkedem a világgal, így rendkívül hasznos az oldal és a bejegyzések. Köszönöm a segítséget.

Írta: Eszter
Kérdés
Milyen betűtípust használtok az oldalon? Előre is köszönöm a választ!

Írta: A helping hand
Egy font-os kérdés
Szia!

Ajánlom a Roboto Google fontot az oldalhoz.
https://fonts.google.com/specimen/Roboto
Sokkal, SOKKAL olvashatóbb lenne az egész site. Értem a gondolatot a mostani mögött, régies meg f...