Tywin Lannister

Tywin LannisterA Lannister-ház nagy hatalmú és gazdag vezetője, Casterly-hegy ura, Nyugat Őrzője. Nagy befolyással rendelkezik a királyi udvarban és egész Westeroson.

Értékrendjében első helyen szerepel a család becsülete és tisztelete. Éppen ezért mindent annak fényében tesz, hogy mi a legjobb a család hírnevének.

A Lannister-ház kis híján összeomlott, mikor apja, Tytos Lannister lett Casterly-hegy ura. Nyíltan gúnyolta az udvart és a Lannister-házra felesküdötteket, pazarlásaival a romlás szélére vezette a családot. Ekkor a Reyne- és a Tarbeck-ház fellázadt a család ellen. A lázadást az ekkor 20 éves Tywin vezetésével sikerült leverni. Diadatlát a "Castamere-i esők" című dalban örökítették meg.

Ezután Tywin katonai, politikai tehetségének és üzleti érzékének köszönhetően a Lannister család visszakapta egykori fényét. Elvette unokatestvérét, Joanna Lannistert, aki három gyermeket szült neki. Jaime és Cersei Lannistert, az ikreket, és Tyrion Lannistert, akinek a születésébe belehalt. Tywin Lannister nem a nevetéséről volt híres, ezek után pedig már senki se látta mosolyogni, emellett Tyriont, aki törpe, mélyen meggyűlölte.

Politikai, katonai és üzleti döntéseit látva II. Aerys felkérte, hogy legyen a Segítője. 20 éven át szolgálta, de miután összeveszett az őrület irányába sodródó királlyal, lemondott  posztjáról.

Nagy szívfájdalma, hogy örököse, Jaime Lannister a Királyi Testőrség tagjának állt, mert így ő nem örökölhet és a következő örököse Tyrion lett.

Robert Baratheon lázadásánál a Lannister-ház semleges maradt, de Rhaegar Targaryen halála után Robert mellé állt. Tywin, hogy biztosítsa a Baratheon-ház számára a fővárost, kifosztotta Királyvárat, míg fia a Királyi Testőrségben szolgáló Jaime Lannister meggyilkolta a Királyt.

A győztes csata után Tywin hozzáadta Roberthez lányát, Cersei Lannistert, akiből így királynő vált.

Gyűlölete ellenére mikor fiát, Tyriont Catelyn Stark fogságba ejtette, hadba vonul a Starkok és szövetségeseik ellen. Több kisebb csatát is elveszt, majd mikor Stannis Baratheon megtámadja Királyvárat, a Tyrell-házzal karöltve megvédi a fővárost (Feketevízi csata).

Unokája, Joffrey Baratheon trónrakerülése után Tywint nevezte ki Segítőjének, aki a Feketevízi csata után el is foglalja helyét a Kistanácsban. Szövetséget köt a Tyrellekkel, s ennek megpecsételésére Joffrey Baratheon és Margaery Tyrell, valamint Loras Tyrell és az özvegy Cersei Lannister házasságával egyesítik házaikat.

Annak érdekében, hogy Észak haderejét visszaverje, a Frey-házzal is szövetséget köt, megszervezi a Vörös Nászt, amelyen Robb Starkot, Catelyn Starkot és az egész Stark hadsereget lemészárolják. Ezután a Bolton-házat nevezi ki Észak Őrzőjének.

Fiát, Tyriont összeadta Sansa Starkkal, ennek köszönhetően Deres is Lannister kezekbe került.

A Királyi esküvőn unokáját, Joffrey-t meggyilkolják, mellyel Tyriont gyanúsítják. Fia párbaj általi ítéletet követel, de veszít, így Tywin halálra ítéli.

A kivégzés előtti éjszakán Jaime megszökteti Tyriont, aki menekülése közben egy számszeríjjal meggyilkolja az árnyékszéken ülő apját.

Látogatók

Összesen 357009
Jelen van: 8 vendég és nulla felhasználó

Névnap

A Fal hava 7.
a Szűz napja
Andrik

 
A Nap kel 07:18-kor,
nyugszik 15:57-kor.

Holnap
Marya, Maron
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Mitchell
Thx :)
Hookup Ladies Employs Free Matters? An Excellent Side to side Gain!

Free hookup females dating apps on the web is the perfect solution if you're tired of likely to night clubs and organization...

Írta: Eszter
Kérdés
Milyen betűtípust használtok az oldalon? Előre is köszönöm a választ!

Írta: A helping hand
Egy font-os kérdés
Szia!

Ajánlom a Roboto Google fontot az oldalhoz.
https://fonts.google.com/specimen/Roboto
Sokkal, SOKKAL olvashatóbb lenne az egész site. Értem a gondolatot a mostani mögött, régies meg f...