Most kattints! Itt a hangszóró

Melisandre a 'Vörös papnő', a 'Tűz papnője'

MelissandreA keskeny tengeren túlról, Essosról származik.

A Fény Urának, R'hllor-nak a követője, komoly varázserővel rendelkezik.

Stannis felesége Salysse is a Fény Urának hódol, az ő hatására érkezik Sárkánykőre, és rövid idő alatt a szigeten élők többségét áttéríti.

Egy alkalommal egy öreg septon megkísérli megmérgezni, de Melisandre túléli, míg az öreg meghal a méregtől, így hatalma megerősödik.

Stannisre folyamatosan hatást gyakorol, és tanácsadóként Davos mellett kap szerepet, ám sokszor rivalizál a Hagymalovaggal.

Amikor Renly Stannis ellenében a trónt követeli, Melisandre árnyéklovagot szül Stannisnek, aki megöli öccsét, így visszaszerzi Stannisnek serege nagy részét.

A vesztes Feketevízi csata után királyi vért áldoz Stannisért, és megidézi Joffrey Baratheon, Robb Stark és Balon Greyjoy halálát.

Amikor hírt hall a Falon túli veszélyekről, a tűzben jeges vidéken aratott diadalt lát, és ráveszi Stannist az északi hadjáratra.

Ennek alkalmával találkozik Havas Jon-nal, és rájön, hogy az ifjú fattyúban sokkal több van annál, mint bárki gondolná.

Stannis seregével délre, Deres ellen vonul, ám a tél eléri őket, és Ramsey szabotőrei is súlyos károkat okoznak a seregnek, ezért ráveszi a királyt, hogy áldozza fel saját lányát R'hllor máglyáján. Stannis kötélnek áll, és Shireen-t élve elégetik.

Másnapra ugyan valóban olvadni kezd, és a sereg megerősödhetne, ám a kegyetlenség láttán a zsoldosok fele, és a lovasság is dezertál, Stannis felesége, Salysse pedig felakasztja magát.

Melisandre rájön, hogy akit eddig Azor Ahai reinkarnációjának gondolt, az nem Stannis, és elszökik a táborból.

Útját a Falhoz, a Fekete várba veszi.

Varázslat segítségével visszahozza a halálból Havas Jon-t, és vele tart Deresbe, ahol Davos szembesíti a bűneivel, és eléri, hogy Jon száműzze őt délre.

Látogatók

Összesen 137455
Jelen van: 16 vendég és nulla felhasználó

Felolvasás

Információ gyengénlátóknak:
húzd ide az egeret
jelölj ki tetszőleges szöveget az oldalon, és kattints a hangszóróra a felolvasáshoz   Most kattints! jelölj ki tetszőleges szöveget az oldalon, és kattints a hangszóróra a felolvasáshoz Itt a hangszóró

Névnap

Dorne hava 22.
az Atya napja
Margot, Marq

 
A Nap kel 05:11-kor,
nyugszik 20:35-kor.

Holnap
Lyman, Bronn
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Judit
Javaslat
Sziasztok!
Gratulalok az oldalhoz!
Koszonet erte.
Amit javasolnek, egy masik betutipus, mert ez sajnos szinte olvashatatlan.

Koszi, udv

Írta: Tyrion Lannister
Iszok és tudok dolgokat...
Azt hittem eddig csak én rendelkezem a Westeros feletti tudással, de ezen az oldalon járva maximális tiszteletem a rejtélyes készítőnek! Külön tetszik, hogy minden apró részletre odafigyel...

Írta: Kiara1907
Gyerünk
Most találtam rá az oldalra. Nagyon sok infó egy helyen. Ami szuper. Viszont ahogy nézem leálltatok, pedig aztán most lenne min csámcsogni. Gyerünk vissza a sárkányra ?
Most kattints! Itt a hangszóró