Theon GreyjoyA Vas-szigetek egyetlen, életben maradt trónörököse, aki szülőföldjétől távol, de túszként nevelkedett fel Deresben, a Stark fiúkkal.

Szoros barátságban nőtt fel a hasonló korú Robb Starkkal és Havas Jonnal.

Amikor Robb Királyvár ellen vonul seregével, Theon vele tart, és barátjaként mellette áll.

Mivel Robb állandó létszám- és utánpótlás problémával küzd, Pyke-ra küldi Theont, hogy győzze meg apját, hogy csatlakozzon a Királyvár elleni felkeléshez.

Theon terve nem sikerül, sőt, apja és nővére olyan hatással vannak rá, hogy cserben hagyja Robb-ot, és ellene fordul.

Ahelyett, hogy a part mentén fosztogatna apja parancsára, inkább Deresbe megy, ahol meglepi a magára hagyott vár védőit, és túszul ejti a az ott maradt Stark gyerekeket, Brandont és Rickont.

Az örökösök megszöknek, és Theon hiába keresi őket. Félelmében, hogy emberei és a várban maradt többi túsz szemében gyengének mutatkozik, két lovásfiút megégettet, és úgy tünteti fel, mintha a Stark gyerekeket végezte volna ki a szökésük miatt.

Amikor Roose Bolton fattya, Havas Ramsey bekeríti Derest, Theont emberei elárulják, és így Rémvár ura őrült fattyának játékszere lesz.

Testi és lelki kínzások során megy keresztül, míg saját identitását is elveszíti.

Ramsey kutyáival alszik, és Bűzös néven éli mindennapjait.

Amikor nővére, Yara a kiszabadítására tesz kísérletet, ő inkább Ramsey fogságában marad, mert retteg az újabb bántalmazásoktól.

Deresben összetalálkozik Sansával, akitől tetteiért bocsánatot kér ugyan, de a lány továbbra is megveti őt.

Miután együtt kénytelenek átélni Ramsey kegyetlenkedéseit, a szükség szövetséget kovácsol köztük, és elárulja Sansának, hogy öccsei életben vannak.

Amikor Stannis serege Derest ostromolja, szökni próbálnak a várból, de csak egy útjuk marad; leugrani a várfalról abban bízva, hogy a fal tövében a hó elég mély.

Brienne segítségével végül megmenekülnek az üldözőik elől, de Theon nem tart Sansa-val a Fal-hoz, mert fél Jon haragjától. Inkább Pyke felé veszi az irányt, ahol segít testvérének, Yarának a szökésben, és Daeneryshez való csatlakozásban.

Látogatók

Összesen 196465
Jelen van: 22 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Kaszterhegy hava 24.
az Atya napja
Gage, Henk, Merrell

 
A Nap kel 05:39-kor,
nyugszik 18:06-kor.

Holnap
Hobber, Hoster, Dontos
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Hagymalovag
olvashatatlan
Nagyon rossz a betűtípus.. valamit csinálj vele mert olvashatatlan az egész.

Írta: Judit
Javaslat
Sziasztok!
Gratulalok az oldalhoz!
Koszonet erte.
Amit javasolnek, egy masik betutipus, mert ez sajnos szinte olvashatatlan.

Koszi, udv

Írta: Tyrion Lannister
Iszok és tudok dolgokat...
Azt hittem eddig csak én rendelkezem a Westeros feletti tudással, de ezen az oldalon járva maximális tiszteletem a rejtélyes készítőnek! Külön tetszik, hogy minden apró részletre odafigyel...