Catelyn Stark

Catelyn StarkLord Eddard Starknak, Deres urának felesége.

Szigorú mégis jószívű, kötelességtudó anya. Mindent megtesz gyermekei épségéért.

Hoster Tully lányaként Zúgóban nőtt fel testvéreivel és Petyr Baelish-sel (Kisujjal). Petyr mindig is szerelmes volt belé, ám mivel alacsony sorból származott, nem adták hozzá.

Eljegyezték Brandon Starkkal, akivel Kisujj párbajozott Catelyn kezéért, ám azt nem nyerte meg. Miután Brandont II. Aerys kivégeztette, Eddard Starkkal jegyezték el, majd házasították össze. Húga Lysa pedig, Jon Arrynnal házasodott meg, ezzel is megpecsételve a Targaryen-ház elleni szövetséget.

A háború után Eddard egy gyermekkel tért haza (Havas Jon), akiről azt állította, hogy az övé, így a gyermek elismert fattyúként nevelkedett fel Deresben. Havas Jont sohasem tudta elfogadni, mindig férje félrelépését látta a fiúban.

Öt gyermekük született, Robb, Sansa, Arya, Bran és Rickon. A Vas-szigeteki lázadás leverése után Balon Greyjoy egyetlen életben maradt örökösét, Theon Greyjoyt is ők nevelték fel.

Jon Arryn halála után húgától, Lysától kap egy levelet, melyben az áll, hogy férjét a Lannisterek mérgezték meg, és hogy maradjon tőlük távol.

Fia, Brandon balesete után hetekig mellette van, imádkozik, varr, ám egy bérgyilkos rájuk támad. Szerencsére Bran rémfarkasa, Nyár megmenti őket. A gyilkos fegyvert Catelyn elviszi Királyvárba férjéhez, hogy megtudja kitől származik.

Titokban érkezik, ám Kisujj megtudja, és amint az asszony Királyvárba ér, meglátogatja. Catelyn megtudja tőle, hogy a tőr Tyrion Lannister, az Ördögfióka tulajdona. Amikor ezt elmondja férjének, Eddard hazaküldi őt, hogy biztonságban tudja feleségét.

A hazafelé vezető úton, összefut Tyrion Lannisterrel és túszul ejti, majd elviszi húgához Sasfészekbe, hogy az Ördögfióka ott feleljen a tetteiért. Sajnálatára Tyrion párbaj általi ítéletet követel, amelyet egy zsoldos lovag, Bronn megnyer neki, így szabadon távozhat.

Amikor férjét bebörtönzik, és Robb hadjáratot indít Királyvár ellen, aggódó anyaként, követi fiát, akit még túl fiatalnak tart. Eddard Stark kivégzését követően Rob anyját küldi követként Renly Baratheonhoz, hogy szövetségre lépjenek Királyvár ellen.

A szövetség létre jön, ám Renlyt egy árnyéklovag megöli, s ennek szemtanúja lesz. A férfi egyik testőrével, Tarthi Brienne-nel együtt elmenekülnek, aki hűséget fogad neki.

Miután visszatérnek Robb hadseregéhez, akkor jut el hozzá másik két fiának, Brannek és Rickonnak halálhíre. Ekkor úgy dönt, hogy az egyik csatában fogságukba esett Jaime Lannistert a lányai szabadságáért cserébe királyvárba küldi. A feladattal Brienne-t bízza meg.

Jaime szabadon engedése fia seregében széthúzást okoz, sokan elpártolnak tőle, serege meggyengül, így anyjára eztán nem hallgat.

Robb maradék seregével az Ikrekhez vonulnak, hogy testvére, Edmure Tully elvegye Walder Frey egyik lányát.

Az esküvő közben azonban az egész sereget és őket is lemészárolják.

Látogatók

Összesen 397618
Jelen van: 2 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Királyvár hava 17.
az Anya napja
Larra, Alys

 
A Nap kel 04:47-kor,
nyugszik 20:48-kor.

Holnap
Craster, Luke
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Brigi
Köszönet
Most ismerkedem a világgal, így rendkívül hasznos az oldal és a bejegyzések. Köszönöm a segítséget.

Írta: Eszter
Kérdés
Milyen betűtípust használtok az oldalon? Előre is köszönöm a választ!

Írta: A helping hand
Egy font-os kérdés
Szia!

Ajánlom a Roboto Google fontot az oldalhoz.
https://fonts.google.com/specimen/Roboto
Sokkal, SOKKAL olvashatóbb lenne az egész site. Értem a gondolatot a mostani mögött, régies meg f...