Brandon 'Bran' Stark

Brandon StarkLord Eddard Starknak, Deres urának és Lady Catelynnek gyermeke. Nyolc éves.

Kedves és okos fiú, nagy vágya, hogy lovag lehessen. Szeret mászni, mindenre felmászik, amire csak tud, ezért anyja sokszor leszidja.

Rémfarkasa Nyár.

Egyik nap mikor felmászott az egyik torony falára, rajtakapta Jaime és Cersei Lannistert, ezért Jaime lelökte. Túlélte az esést, de mély kómába zuhant. Hetekkel később felébredt, ám lábait többé nem érzi, nem tudja őket mozgatni. Egy nagydarab lovászfiú, Hodor hátára szerelt ülés segítségével tud ezután közlekedni.

Sokszor arról álmodik, hogy ő Nyár, és ezek az álmok túlságosan valósághűek. Ilyenkor több alkalomal találkozik egy háromszemű hollóval, aki hívogatja őt.

Egyik nap mikor Robbal és Theonnal kilovagolnak az erdőbe, ő egyedül marad és vadak támadják meg. A fiúk és rémfarkasa megmentik őt, foglyul ejtik az egyik vad nőt, Oshát.

Később bátyja és édesanyja elhagyják Derest, mert csatába vonulnak Királyvár ellen, magukra maradnak öccsével Rickonnal.

A meggyengült hátországot a Vas-szigeteki kalózok megtámadják, és Derest Theon Greyjoy vezetésével elfoglalják, az ottlévőket pedig túszul ejtik.

Az első adandó alkalommal Osha segítségével kijátszák az őrséget és öccsével valamint Hodorral együtt elmenekülnek.

Theon a kutatásukra indul, de nem találja őket, ezért két lovászfiút megégettet, és elhiteti a Deresben maradottakkal, hogy a két Stark fiút kivégezte. Ez a hír egész Westeroson elterjed.

A szökevények északra indulnak a Fal felé, ahol menedéket remélnek féltestvérüktől, Havas Jontól.

Útközben találkoznak Jojen és Meera Reedel. Jojennek jövőbelátó képessége van (zöldlátó), és Bran tőle tudja meg, hogy az álmai valójában nem is álmok, hanem egy ősi képeségnek a mutatkozó jelei, ami Bran életét meg fogja változtatni.

Bran kezd varg-gá válni, amely olyan képességet nyújt neki, hogy más élőlények tudatát képes megszállni, és evvel nem csak látni a szemükel, hanem irányítani is őket.

Jojen azt is elmeséli neki, hogy a háromszemű holló egy jel, ami a falon túlra, messze északra hívja Brant. Ezért elindulnak, hogy találkozzanak vele.

Az út azonban veszélyekkel teli, így Osha, Rickon és öccsének farkasa nem tart velük.

Branék átjutnak a falon és megérkeznek egy öregemberhez, aki a háromszemű holló képében jelent meg az álmaiban, és képességével a varsafákon keresztül látni tud mindent, ami Westeroson történik, vagy valaha történt.

A gyermekek rejtekhelye azonban lelepleződik, és Bran-nek menekülnie kell a Mások elől, amíg segítői - köztük Hodor - az életüket áldozzák értük.

Végül Hidegkéz, aki nagybátyjuk, Benjen Stark halálából született, talál rájuk, és kíséri el őket vissza a Falhoz, ahol Bran egy újabb látomásában megtudja, hogy Havas Jon nem apja révén féltestvére, hanem nagynénje, Lyanna Stark és Rhaegal Targaryen szerelemgyereke.

Látogatók

Összesen 379823
Jelen van: 8 vendég és nulla felhasználó

Névnap

A Fal hava 3.
az Idegen napja
Farlen, Olenna, Xaro

 
A Nap kel 07:14-kor,
nyugszik 15:58-kor.

Holnap
Catelyn, Bellena, Brune
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Mira
Маша и Медведь в кино
Маша и Медведь в кино

Írta: Stan
сериал
сериал

Írta: Vickey
сериал
сериал