Sansa Stark

Sansa StarkEddard Starknak, Deres urának és Lady Catelyn Starknak a legidősebb lánya. Tizenkét éves.

Igazi hercegnő. Szeret énekelni, varrni. Igazi álmodozó típus. Minden vágya, hogy eljöjjön érte a szőke herceg fehér lovon. Naiv és hiszékeny, általában emiatt kerül a legrosszabb helyzetekbe.

Rémfarkasa Lady, akit a Királyvár felé vezető úton, Darry-kastélyban végez ki apja, Eddard, a király parancsára.

Miután apját Robert király felkéri a segítői poszt betöltésére, egyezséget kötnek, hogy gyermekeiket, Sansát és Joffreyt összeadják. Ezért Sansa is apjával tart Királyvárba. Első pillantásra beleszeret Joffreyba, és teljesen boldog, hogy álma valóra válik.

Naivitása és a megfelelési vágya miatt a királynő, Cersei az orránál fogva vezeti. Mikor apját árulás vádjával elfogják és bebörtönzik, ő kegyelemért könyörög és megígéri, hogy édesapja bevall mindent.

Ezután Joffrey mégis lefejezteti Eddardot. Ekkor döbben rá, hogy jegyese egy szörnyeteg.

Megaláztatások, kínzások és szenvedések során megy keresztül. Továbbra is Királyvárban tartják túszul, bár továbbra is trónörökös, Joffrey jegyeseként.

Renly Baratheon halála után a Tyrell-ház Királyvár szövetségesévé válik, s ennek megpecsételésére Sansa helyett Margaery Tyrell lesz Joffrey jegyese. Sansát pedig hozzáadják Joffrey nagybátyjához, Tyrion Lannisterhez, az Ördögfiókához.

Miután bátyját és anyját is megölik a Vörös Nászon, és öccseinek is halálhíre érkezik Deresből, teljesen összeomlik. Egyetlen Lannisterben sem tud bízni többé.

Királyvár kertjében találkozik Ser Dontossal, aki felajánlja neki, hogy megmenti cserébe azért, mert egyszer Sansa kegyelmet kért neki Joffrey névnapi ünnepségén. Kap tőle egy hajdíszt (a filmben nyakláncot), amelyet viselnie kell Joffrey és Margaery esküvőjén.

Az esküvőn, amikor Joffrey-t megmérgezik, és az fuldokolni kezd, a felfordulásban alkalma nyílik a szökésre. Ser Dontos elviszi egy csónakkal Petyr Baelish 'Kisujj' hajójára, ahonnan titokban Sasfészekbe, a nagynénjéhez, Lysa Arrynhoz Hajóznak.

Lord Baelish elveszi Lysát, ám az féltékeny lesz Sansára, amikor meglátja, hogy Kisujj megcsókolja őt a kertben. Megpróbálja kilökni Sansát a Holdkapun, ám Lord Baelish közbelép, és Lysát hajítja a mélybe.

Sansa álnevet vesz fel, befesti haját feketére, majd Kisujjal elindulnak lefelé Sasfészekből, mert közeleg a tél.

Baelysh ráveszi, hogy házasodjon be családja gyilkosaihoz, a Boltonokhoz, akik most Derest uralják - mondván - Stannis serege Deresbe tart, és a Boltonok órái meg vannak számlálva, ő viszont születése okán mindig észak ura marad.

A lány hisz neki, de Deresben Ramsey mellett olyan gyötrelmeket él át, amit még Királyvárban Joffrey mellett sem.

Még Theon-nal, testvérei vélt gyilkosával is szövetségre lép, hogy szabadulni tudjon, de az utolsó pillanatban csak egy lehetőségük marad.

A várba visszatérő Ramsey elől menekülve Theon-nal kézen fogva a várfalról a mélybe vetik magukat.

Ramsey egy csapatot küld a menekülők után kutyákkal, akik el is fogják őket, de az utolsó pillanatban Brienne megmenti őket, és a Fekete várba menekülnek, ahol Sansa újra találkozik Jon-nal, és együtt határozzák el Deres visszafoglalását. Brienne nagybátyjuk, a Fekete Hal segítségéért megy a harchoz, Sansa pedig Petyr Baelish és unokaöccse segítségét kéri.

Derest visszfoglalják, Sansa pedig kegyetlen bosszút áll Ramsey-n: a saját, kiéheztetett kutyáival falatja fel őt élve.

Látogatók

Összesen 395278
Jelen van: egy vendég és nulla felhasználó

Névnap

Égikert hava 13.
az Idegen napja
Desmond

 
A Nap kel 05:59-kor,
nyugszik 19:35-kor.

Holnap
Theodore
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Brigi
Köszönet
Most ismerkedem a világgal, így rendkívül hasznos az oldal és a bejegyzések. Köszönöm a segítséget.

Írta: Eszter
Kérdés
Milyen betűtípust használtok az oldalon? Előre is köszönöm a választ!

Írta: A helping hand
Egy font-os kérdés
Szia!

Ajánlom a Roboto Google fontot az oldalhoz.
https://fonts.google.com/specimen/Roboto
Sokkal, SOKKAL olvashatóbb lenne az egész site. Értem a gondolatot a mostani mögött, régies meg f...