Havas Jon

Havas JonA Targaryen-ház pusztulásához vezető győztes háborúból Ned Stark egy csecsemővel tért vissza Deresbe, akiről feleségének, Catelyn-nek azt mondta, az ő gyermeke.

Mivel házasságn kívül született, Stark helyett a Havas vezetéknevet kapta, és a család többi gyermekével nevelkedett.

Catelyn mindig gyűlölettel kezelte, még ha lelke mélyén szeretett férje gyermekeként is érzett iránta.

Vannak pletykák, mely szerint nem is Eddard gyermeke, de Stark vér folyik az ereiben.

Amikor Apja Segítőként Királyvárba megy, ő a Falra indul, hogy felöltse a feketét, és az Éjjeli Őrséghez csatlakozzon.

A Fekete vár parancsnoka, Jeor Mormont a 'Vén Medve' megkedveli, pártfogolja, és egy Valiryai acél pengével ajándékozza meg; Saskarommal.

Apja kivégzésekor dezertálni akar, de társai ráveszik, hogy térjen vissza az Őrséghez.

Mikor hírt kapnak arról, hogy egy dezertált társuk északon kibékítette a népeket, és százezres sereggel a Fal ellen indul, a Fekete vár seregével a Falon túlra indul, ahol egy járőrségben a Vadak fogságába esik. Itt ismerkedik meg Ygritte-tel, későbbi szerelmével, aki előbb fogja, majd fogvatartója lesz.

Árulást színlelve csatlakozik a Falon túli király, Mance Rayder seregéhez, és egy kisebb csapattal megmássza a falat, ám nem sokkal ezután megszökik, és a Fekete várba siet, hogy értesítse társait a közelgő veszélyről.

Amikor a Vadak megtámadják a Fekete várat, és Mance Rayder is eléri a kaput a seregével, Jon az Éjjeli Őrség élére áll, és visszaveri a támadásokat, melyben szerelme, Ygritte is elesik.

Békeajánlattal megy a Falon túlra Mance Ryderhez, azonban Stannis serege megjelenik, és szétzavarja a vadak hadát, a Falon túli király pedig fogságba esik.

Stannis kérésére megpróbálja Mance Rayder-t együttműködésre bírni, ám az ellenáll, ezért Melisandre máglyára ítéli a vadak urát.

Jon azonban a már lángot kapó Mance Ryder szívébe nyilat lő, megmentve őt a szenvedéstől.

Az Éjjeli őrség Jon-t választja parancsnoknak, aki Tormund-dal északra hajózik, hogy a Rideghonban ott összeverődött vadakat rávegyék arra, hogy a fal védett oldalára meneküljenek a Mások elől.

Egy részüket sikerül meggyőzni, egy részüket nem, de így sem maradnak vadak északon, mert a beszállás közben Rideghon-t támadás éri. A Mások, és a holtak serege elözönlik az öblöt, és mindenkit lemészárolnak.

A csatában Jon megöl egy mást Saskarommal, amely Valyriai acélból készült. Tettével nem csak az övéi, hanem az Éjszaka királya figyelmét is felkelti, aki feléleszti az elesett vadakat, így felduzzasztva seregét.

A megmaradt vadakkal a Fal déli oldalára érkezik. Tette nemtetszést vált ki testvérei körében, ezért összeesküvést szőnek ellene. Egy éjjel kicsalják a Fekete vár egy sötét zugába, körbe veszik és megkéselik Jon-t, aki vérbe fagyva marad a hideg havon.

Davos lel rá Jon-ra, és néhány hű éjjeli őrrel bezárkóznak a vendégtoronyba. Miközben az egyikük a vadakhoz szalad segítségért, mert ser Allyser Thorne, aki magához ragadta a várkapitányi tisztet, követeli Havas holttestét, akit közben Melissandre próbál visszahozni az élők közé.

Az utolsó pollanatban érkezik a segítség a vadaktól, és az elfogott árulókat Havas Jon ítéli halálra - kinek a halálával a szolgálata is lejár. Közben megérkezik húga, Sansa, aki elmeséli a Boltonok rémtetteit fívérének. Sereget szerveznek, és Deres ellen vonulnak, de csak Kisujj segítségével tudják visszavenni jogos örökségüket.

Az északi urak Jon-t választják észak királyának.

Látogatók

Összesen 352824
Jelen van: 11 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Vaes Dothrak hava 17.
a Kovács napja
Shierle, Helya

 
A Nap kel 06:25-kor,
nyugszik 18:56-kor.

Holnap
Dalia
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Eszter
Kérdés
Milyen betűtípust használtok az oldalon? Előre is köszönöm a választ!

Írta: Myrtle
Thank you :)
Hookup Ladies Utilizes Totally free Issues?
A Great Side to side Reward!

Cost-free hookup women view publisher site on the internet is the solution if you're tired with planning to night club...

Írta: Elinor
Thank you :)
Hookup Women Makes use of Free Issues? A Great Horizontal Advantage!


Free hookup women great site online is the best solution if you're fed up with gonna bars and organizations merely to be ...