A Mások

MásÉvezredekkel ezelőtt az emberek elődei Westeros északi részéről a Mások és a hideg miatt menekültek délre, és építettek Észak határánál egy többszáz méter magas jégfalat.

Ők voltak az Elsők.

A legenda szerint a Mások az utolsó nagy csatában - amit a falon túl, az Elsők Öklénél vívtak - vesztettek, és elmenekültek. Egyesek szerint kihaltak.

A történet azonban nem teljesen így fest, ugyanis a Mások felébredtek, és a holtak seregével délre indulnak.

A Mások emberszerű lények, közeledtükre összegyűlnek a varjak, és a levegő hirtelen lehűl. Hagyományos fegyverrel elpusztíthatatlanok, a vasat megmarkolva szilánkokra képesek törni a kard pengéjét is.

Egyedül a Sárkányüveg, az obszidiánkristály az, ami árthat nekik.

A Mások valaha emberek voltak, akiket csecsemő korukban a királyuk megérintett, ezért csecsemőáldozattal távol lehet őket tartani - de csak a fiúgyermekek áldozhatók fel.

A Mások képesek fetámasztani a halottakat, akik azt követően a parancsuk szerint ölnek, és csak tűzzel pusztíthatóak el.

A falon túli népek rettegnek a Másoktól, a Fal déli oldalán viszont csak mesének, mendemondának tartják a létüket.

A rideghoni csatában Havas Jon megütközik a holtak seregével, és megöl egy Mást. Rádöbben, hogy a sárkányüveg mellett a Valyriai acél is hatásos fegyver ellenük.

Látogatók

Összesen 156981
Jelen van: 11 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Deres hava 15.
a Harcos napja
Albert, Lyn

 
A Nap kel 06:50-kor,
nyugszik 16:12-kor.

Holnap
Ullhor, Edmure
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Judit
Javaslat
Sziasztok!
Gratulalok az oldalhoz!
Koszonet erte.
Amit javasolnek, egy masik betutipus, mert ez sajnos szinte olvashatatlan.

Koszi, udv

Írta: Tyrion Lannister
Iszok és tudok dolgokat...
Azt hittem eddig csak én rendelkezem a Westeros feletti tudással, de ezen az oldalon járva maximális tiszteletem a rejtélyes készítőnek! Külön tetszik, hogy minden apró részletre odafigyel...

Írta: Kiara1907
Gyerünk
Most találtam rá az oldalra. Nagyon sok infó egy helyen. Ami szuper. Viszont ahogy nézem leálltatok, pedig aztán most lenne min csámcsogni. Gyerünk vissza a sárkányra ?