Oberyn és a Hegy párbaja

Oberyn és a Hegy küzdelmeA Bitorló király lázadása idején a trónörökös, Rhaegar Targaryen felesége a Dorne-i uralkodó lánya, Elia Martell volt.

Amikor a Lannister sereg betört Királyvárba, Gregor Clegane, a 'Hegy' megerőszakolta Elia-t, majd megölte őt és gyermekeit is.

Oberyn, aki Elia testvére volt, megfogadta, hogy egyszer megfizet ezért a Hegy-nek.

Joffrey esküvőjére Dorne is meghívást kapott, és az uralkodóházat Oberyn Martell herceg, a 'Vörös Vipera' képviselte.

Az esküvő azonban királygyilkosságba torkollott, és a gyanú Tyrion Lannisterre terelődött, aki a tárgyaláson - mint már más alkalommal is - párbaj általi ítéletet követelt. Tyrion nővére, Cersei azonban a Hegy-et kérte fel arra, hogy Joffrey érdekeiben öccse bajnoka ellen álljon ki.

Oberyn kiváló lehetőséget látott a párbajban arra, hogy megfizessen nővére haláláért, ezér Tyrion bajnokaként szállt szembe a Hegy-gyel.

Míg a Hegy talpig páncélban, karddal, Oberyn könnyű öltözékben, lándzsával küzdött. Senki sem tudta azonban, hogy a lándzsa éle mérgezett; Oberyn biztosra ment.

A küzdelem egyenlőtlennek tűnt, ám Oberyn fürge mozgása és távoli támadásai miatt a Hegy hamar elfáradt. Előbb még kisebb sebeket kapott, később azonban súlyosabbakat, páncélján vér csorgott.

Oberyn hangosan követelte a Hegy-től, hogy ismerje be a bűneit, vallja be, hogy ő ölte meg a nővérét, Elia-t.

Oberyn halálaVégső csapásként Oberyn mellbe döfte lándzsával ellenfelét, aki félholtan esett össze. A Vörös Vipera úgy érezte, hogy igazságot szolgáltatott, és ellenfele megbűnhődött.

De nem volt ez teljesen így, mert a Hegy rettenetesen erős és szívós volt, egy óvatlan pillanatban elkapta a túl közel merészkedő Oberyn lábát, maga mellé rántotta, és erős kezeivel szétroppantotta a koponyáját, majd elájult.

Oberyn meghalt, elvesztette a párbajt, így Tyrion halálra ítéltetett.

Látogatók

Összesen 386940
Jelen van: 14 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Kaszterhegy hava 30.
a Harcos napja
Yohn

 
A Nap kel 06:28-kor,
nyugszik 19:14-kor.

Holnap
Cotter, Beony
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Geraldo
straight from the source
straight from the source

Írta: Lane
wings
wings

Írta: Javier
Семейка Бигфутов
Семейка Бигфутов