Oberyn és a Hegy párbaja

Oberyn és a Hegy küzdelmeA Bitorló király lázadása idején a trónörökös, Rhaegar Targaryen felesége a Dorne-i uralkodó lánya, Elia Martell volt.

Amikor a Lannister sereg betört Királyvárba, Gregor Clegane, a 'Hegy' megerőszakolta Elia-t, majd megölte őt és gyermekeit is.

Oberyn, aki Elia testvére volt, megfogadta, hogy egyszer megfizet ezért a Hegy-nek.

Joffrey esküvőjére Dorne is meghívást kapott, és az uralkodóházat Oberyn Martell herceg, a 'Vörös Vipera' képviselte.

Az esküvő azonban királygyilkosságba torkollott, és a gyanú Tyrion Lannisterre terelődött, aki a tárgyaláson - mint már más alkalommal is - párbaj általi ítéletet követelt. Tyrion nővére, Cersei azonban a Hegy-et kérte fel arra, hogy Joffrey érdekeiben öccse bajnoka ellen álljon ki.

Oberyn kiváló lehetőséget látott a párbajban arra, hogy megfizessen nővére haláláért, ezér Tyrion bajnokaként szállt szembe a Hegy-gyel.

Míg a Hegy talpig páncélban, karddal, Oberyn könnyű öltözékben, lándzsával küzdött. Senki sem tudta azonban, hogy a lándzsa éle mérgezett; Oberyn biztosra ment.

A küzdelem egyenlőtlennek tűnt, ám Oberyn fürge mozgása és távoli támadásai miatt a Hegy hamar elfáradt. Előbb még kisebb sebeket kapott, később azonban súlyosabbakat, páncélján vér csorgott.

Oberyn hangosan követelte a Hegy-től, hogy ismerje be a bűneit, vallja be, hogy ő ölte meg a nővérét, Elia-t.

Oberyn halálaVégső csapásként Oberyn mellbe döfte lándzsával ellenfelét, aki félholtan esett össze. A Vörös Vipera úgy érezte, hogy igazságot szolgáltatott, és ellenfele megbűnhődött.

De nem volt ez teljesen így, mert a Hegy rettenetesen erős és szívós volt, egy óvatlan pillanatban elkapta a túl közel merészkedő Oberyn lábát, maga mellé rántotta, és erős kezeivel szétroppantotta a koponyáját, majd elájult.

Oberyn meghalt, elvesztette a párbajt, így Tyrion halálra ítéltetett.

Látogatók

Összesen 346038
Jelen van: 12 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Sárkánykő hava 11.
a Szűz napja
Farlen

 
A Nap kel 05:12-kor,
nyugszik 20:13-kor.

Holnap
Podrick, Reysen
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Eszter
Kérdés
Milyen betűtípust használtok az oldalon? Előre is köszönöm a választ!

Írta: Myrtle
Thank you :)
Hookup Ladies Utilizes Totally free Issues?
A Great Side to side Reward!

Cost-free hookup women view publisher site on the internet is the solution if you're tired with planning to night club...

Írta: Elinor
Thank you :)
Hookup Women Makes use of Free Issues? A Great Horizontal Advantage!


Free hookup women great site online is the best solution if you're fed up with gonna bars and organizations merely to be ...