Edmure Tully esküvőjeAmikor Robb Stark megindult Királyvárba seregével, hogy apját kiszabadítsa, az ideje fogytán volt, így kénytelen volt a Frey-ház segítségét kérni, hogy áthaladjon az Ikreknél a folyón.

A Frey-ek a Tully-ház zászlóhordozói, így Robb anyja, Catelyn ment Walder Frey-hez tárgyalni.

A szövetség megköttetett, sőt, még néhány ezer fős sereget is adott a Lord, hogy Észak királyát támogassa, azonban cserébe azt kérte, Robb vegye nőül egyik lányát.

Az ifjú Stark beleegyezett, így átkelhetett a folyón, és megerősödve ütközhetett meg a Lannisterek seregeivel.

Ígéretét azonban megszegte, mivel a harcok közben megismert Volantis-i szépséget vette feleségül, aki már a gyermekét is hordta a szíve alatt.

Az esküvő miatt a Frey-ek serege el is hagyta a Starkokat, azonban az események úgy alakultak, hogy Robb ismét Lord Walder Frey segítségére szorult.

A Lord azt a feltételt szabta, hogy lányát akkor Robb nagybátyja, Lord Edmure Tully vegye el, amibe a család beleegyezett.

Robb teljes seregével az Ikrekhez vonult, ahol az esküvőt megtartották. A seerg kinn, a család a várban tartotta a mulatságot.

Eközben azonban árulás történt; Lord Frey megegyezett Tywin Lannisterrel, sőt, a Starkok egyik zászlóhordozója is elárulta őket, Lord Roose Bolton is a Lannisterek szövetségeseként érkezett az Ikrekhez.

Robb Stark és haldokló feleségeAmikor Edmure és újdonsült arája elmentek elhálni az első estét, a trónterem ajtaját bezárták, a zenészek pedig a Lannisterek dalát, a Castamere-i esőket kezdték játszani.

Az egyik Frey odalépett Robb Stak terhes feleségéhez, és többször hasba döfte. Robb Starkba pedig több nyílvesszőt lőttek, de még életben volt.

Catelyn elkeseredettségében Lord Walder Frey egyik feleségének a torkához szegezett tőrt, és kérte Lord Walder-t, hogy hagyja meg fia életét.

Walder Frey azonban azt gondolta, hogy majd kap másik feleséget, így intett Roose Boltonnak, aki a tántorgó Robb elé lépett, és csak annyit mondott; A Lannisterek üdvözletüket küldik. Majd késsel szíven döfte az ifjú Stark-ot.

Catelyn Stark halálaCatelyn megölte Lord Walder feleségét, majd csak megállt, és várta a halált.

Lord Walder egyik fia Catelyn mögé lépett, és elvágta az asszony torkát.

Mindeközben az udvaron a Frey katonák kihasználva a Stark sereg részegségét, lemészártolták azokat.

Pont a felfordulás előtt érkezett meg az Ikrekhez - a magát árusnak kiadó - Sandor Clegane a 'Véreb' és Arya Stark. Clagene-nek feltűnt, hogy a portékája senkinek sem kell, hiszen még folyt a mulatozás. Amikor bentről meghallotta az ismerős dalt, tudta, hogy baj lesz, és Arya is veszélyben van.

A lány közben elszökött, és látta, ahogyan a Frey-ek leölik a Stark katonákat, majd végeznek bátyja farkasával, Szürke Széllel is. Épp visszament volna, amikor a Véreb elkapta, és leütötte őt, hogy megóvja a meggondolatlan cselekedettől, ami a lány életébe kerülhetne.

Arya még magánál volt, és homályosan látta, ahogy bátyja lefejezett testére felvarrták farkasának fejét, és Észak királya kiáltással gúnyolják.

Látogatók

Összesen 196487
Jelen van: 12 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Kaszterhegy hava 24.
az Atya napja
Gage, Henk, Merrell

 
A Nap kel 05:39-kor,
nyugszik 18:06-kor.

Holnap
Hobber, Hoster, Dontos
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Hagymalovag
olvashatatlan
Nagyon rossz a betűtípus.. valamit csinálj vele mert olvashatatlan az egész.

Írta: Judit
Javaslat
Sziasztok!
Gratulalok az oldalhoz!
Koszonet erte.
Amit javasolnek, egy masik betutipus, mert ez sajnos szinte olvashatatlan.

Koszi, udv

Írta: Tyrion Lannister
Iszok és tudok dolgokat...
Azt hittem eddig csak én rendelkezem a Westeros feletti tudással, de ezen az oldalon járva maximális tiszteletem a rejtélyes készítőnek! Külön tetszik, hogy minden apró részletre odafigyel...