A 'Három élet' története

Rabszállító ketrecben Jaqen H'gharApja kivégzésekor Arya Stark Yoren-nel, az Éjjeli őrség egy tagjával, és a Királyvárban toborzott őrökkel északra indult, hogy az biztonságban hazavigye őt Deresbe.

Útközben azonban előbb aranyköpenyesek keresték meg őket - a Bitorló Robert Baratheon fattyai után kutatva -, később pedig Lannister katonák támadtak rájuk.

A zűrzavarban tűz ütött ki, és a rabokat szállító ketrecben lévőket Arya kiengedte, mielőtt bennégtek volna.

Yorent megölték, és a Falra indulókat - köztük Aryát és társait - foglyul ejtették, majd Harrenhal-ba hurcolták.

Az egyik Jaqen H'ghar néven bemutatkozó - azelőtt a ketrecben raboskodó - fogoly azonban a Lannister katonák között bukkant fel a várban, Arya legnagyobb megdöbbenésére.

A férfi hálás volt Aryának, amiért az a tűzben megmentette az életét, és cserébe három életet ajánlott fel neki. Aryának csak elég kimondania a nevét valakinek, és Jaqen ígéretet tett arra, hogy a megnevezett meghal.

Jaqen H'ghar ugyanis az Arcnélküli emberek csoportjának, egy Braavos-i bérgyilkos társaságnak volt a tagja.

Arya felbéreli JaqentArya elsőként a Csiklandozót nevezte meg, aki a Harrenhal-ban fogva tartottakat kínozta halálra. Amikor a megnevezett kizuhant egy ablakon, és nyakát szegte, Arya úgy érezte, megbízhat a férfiban.

Így sikerült elkerülnie a lebukást is, amikor egy tiszt rajta kapta, hogy Arya egy titkos üzenetet szerzett meg Tywin Lannister asztaláról. Mielőtt a tiszt elmondhatta volna a Lordnak, mi történt, holtan esett össze.

Arya harmadik kérését Jaqen visszautasította, mivel az több életről szólt. A lány ugyanis azt szerette volna, ha a férfi segít nekik megszökni az elátkozott várból.

Arya ekkor újabb nevet mondott: Jaqen H'ghar.

A bérgyilkos megdöbbent, hogy a lány milyen ravasz, és mivel önmagával nem állt szándékában végezni, mégis segített Arya-nak és társainak a szökésben.

Elválnak útjaikMásnap útközben Arya találkozott Jaqen-nel, aki szintén eljött a várból, és elbúcsúztak. A férfi adott neki egy Braavos-i vasérmét, amivel Arya bármikor az Essos-i városba juthat, és csatlakozhat a csoportjukhoz, ha úgy dönt.

Majd elfordult, visszanézett Aryára, de az már egy másik ember tekintete volt, aki már nem volt többé Jaqen H'ghar, hanem csak az Arcnélküli emberek egy újabb szolgája.

Látogatók

Összesen 294418
Jelen van: 13 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Vaes Dothrak hava 22.
az Atya napja
Merrett

 
A Nap kel 06:32-kor,
nyugszik 18:46-kor.

Holnap
Tanda, Lyessa
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: A helping hand
Egy font-os kérdés
Szia!

Ajánlom a Roboto Google fontot az oldalhoz.
https://fonts.google.com/specimen/Roboto
Sokkal, SOKKAL olvashatóbb lenne az egész site. Értem a gondolatot a mostani mögött, régies meg f...

Írta: scrugoe
Hiba a cikkben
Ser Davosnak a bal kezét csonkították meg Légyszi használj valami sima betűtípust a szöveghez, a cíneknél meg maradhatna a mostani

Írta: Hagymalovag
olvashatatlan
Nagyon rossz a betűtípus.. valamit csinálj vele mert olvashatatlan az egész.