A 'Három élet' története

Rabszállító ketrecben Jaqen H'gharApja kivégzésekor Arya Stark Yoren-nel, az Éjjeli őrség egy tagjával, és a Királyvárban toborzott őrökkel északra indult, hogy az biztonságban hazavigye őt Deresbe.

Útközben azonban előbb aranyköpenyesek keresték meg őket - a Bitorló Robert Baratheon fattyai után kutatva -, később pedig Lannister katonák támadtak rájuk.

A zűrzavarban tűz ütött ki, és a rabokat szállító ketrecben lévőket Arya kiengedte, mielőtt bennégtek volna.

Yorent megölték, és a Falra indulókat - köztük Aryát és társait - foglyul ejtették, majd Harrenhal-ba hurcolták.

Az egyik Jaqen H'ghar néven bemutatkozó - azelőtt a ketrecben raboskodó - fogoly azonban a Lannister katonák között bukkant fel a várban, Arya legnagyobb megdöbbenésére.

A férfi hálás volt Aryának, amiért az a tűzben megmentette az életét, és cserébe három életet ajánlott fel neki. Aryának csak elég kimondania a nevét valakinek, és Jaqen ígéretet tett arra, hogy a megnevezett meghal.

Jaqen H'ghar ugyanis az Arcnélküli emberek csoportjának, egy Braavos-i bérgyilkos társaságnak volt a tagja.

Arya felbéreli JaqentArya elsőként a Csiklandozót nevezte meg, aki a Harrenhal-ban fogva tartottakat kínozta halálra. Amikor a megnevezett kizuhant egy ablakon, és nyakát szegte, Arya úgy érezte, megbízhat a férfiban.

Így sikerült elkerülnie a lebukást is, amikor egy tiszt rajta kapta, hogy Arya egy titkos üzenetet szerzett meg Tywin Lannister asztaláról. Mielőtt a tiszt elmondhatta volna a Lordnak, mi történt, holtan esett össze.

Arya harmadik kérését Jaqen visszautasította, mivel az több életről szólt. A lány ugyanis azt szerette volna, ha a férfi segít nekik megszökni az elátkozott várból.

Arya ekkor újabb nevet mondott: Jaqen H'ghar.

A bérgyilkos megdöbbent, hogy a lány milyen ravasz, és mivel önmagával nem állt szándékában végezni, mégis segített Arya-nak és társainak a szökésben.

Elválnak útjaikMásnap útközben Arya találkozott Jaqen-nel, aki szintén eljött a várból, és elbúcsúztak. A férfi adott neki egy Braavos-i vasérmét, amivel Arya bármikor az Essos-i városba juthat, és csatlakozhat a csoportjukhoz, ha úgy dönt.

Majd elfordult, visszanézett Aryára, de az már egy másik ember tekintete volt, aki már nem volt többé Jaqen H'ghar, hanem csak az Arcnélküli emberek egy újabb szolgája.

Látogatók

Összesen 366295
Jelen van: 10 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Sárkánykő hava 22.
az Atya napja
Jhiqui, Rhea

 
A Nap kel 04:59-kor,
nyugszik 20:26-kor.

Holnap
Danwell
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Patricia Martins
ginamorganloancompany@gmail.com
A nevem Patricia Martins, egyedülálló szülő, a férjem halála előtt annyi adósságot hagyott ránk, annyira zavart és frusztrált voltam, hogyan fizessem ki a hatalmas adósságot. Egyik nap ...

Írta: Cathryn
Thx :)
https://gorodvo.ru/news/novosti/26321-tipovye_oshibki_pri_obedinenii_kukhni _i_gostinojj/

Írta: alexis
alexismartona@gmail.com
Jóváírás 48 órán belül
Hiteleket kínálok kereskedelmi és lakossági szervezeteknek 5000-től
maximum 3 000 000 €. személyi kölcsönök, adósságkonszolidációs kölcsönök, kockáza...