Sárkányok születése

Daenerys és az újszülött DrogonA sárkányok évszázadok óta kihaltak Westeroson.

Az első sárkányok Hódító Aegon idején akkorák voltak, hogy a koponyacsontjuk nem fért el egy szobában, az utolsó sárkányé alig volt nagyobb egy almánál.

Mindenki úgy hitte, hogy kihaltak, nincs több sárkány.

A Targeryenekről azt tartották, hogy ők maguk is sárkányok. Képesek voltak rajtuk uralkodni, nem ártott nekik a sárkánytűz. Többek között ez is volt az oka annak, hogy családon belül házasodtak, hogy vérvonaluk tiszta maradjon.

Viserys Targaryen a Koldúskirály az 'Utolsó sárkány'-ként utalt magára, mint a család utolsó férfi tagjára, még ha vére nem is volt teljesen tiszta Targaryen, hiszen keveredtek már a Dorne-i családokkal.

Daenerys már kis korában rájött arra, hogy a forróság nem okoz a testében kárt. Úgy hitte, hogy bátyja is ilyen.

Amikor Drogo és Daenerys összeházasodtak, az újdonsült Khaleesi kapott ajándékba addigi otthonadójuktól Illyrio-tól három megkövült sárkánytojást, melyeket a lány ezentúl nagy becsben tartott; gyermekeiként kezelte azokat.

Amikor Drogo forró aranyat öntött Viserys fejére, Daenerys azt hitte, bátyjának ez nem árthat, ám az belehalt a sérüléseibe. A lány akkor döbbet rá, hogy bátyja még sem volt igazi sárkány.

Drogo temetésekor ő maga is felment ura halálos máglyájára, és magával vitte a tojásokat is. A tüzet meggyújtották, ami hajnalig égett, senki sem tudta, Daenerys-szel mi történik a hatalmas tűzben.

Daenerys Targaryen a 'Sárkányok anyja'Amikor hajnalban a Khalasaar megmaradt harcosai, a szolgálók, és Dany hű tanácsadója, Jorah Mormont a még füstölgő hamuban keresték úrnőjüket, nem csak őt találták.

Daenerysről leégett minden ruha, de sértetlen volt, gyermekei pedig kikeltek a megkövültnek hitt tojásokból; három sárkány született azon az éjjelen, és ezzel 'Viharban született' Daenerys lett a 'Sárkányok anyja'.

Látogatók

Összesen 194763
Jelen van: 4 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Kaszterhegy hava 20.
a Vénasszony napja
Jurne, Areoa

 
A Nap kel 05:47-kor,
nyugszik 18:00-kor.

Holnap
Benfrey, Nan
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Hagymalovag
olvashatatlan
Nagyon rossz a betűtípus.. valamit csinálj vele mert olvashatatlan az egész.

Írta: Judit
Javaslat
Sziasztok!
Gratulalok az oldalhoz!
Koszonet erte.
Amit javasolnek, egy masik betutipus, mert ez sajnos szinte olvashatatlan.

Koszi, udv

Írta: Tyrion Lannister
Iszok és tudok dolgokat...
Azt hittem eddig csak én rendelkezem a Westeros feletti tudással, de ezen az oldalon járva maximális tiszteletem a rejtélyes készítőnek! Külön tetszik, hogy minden apró részletre odafigyel...