Vadak serege tör a Fal feléA Mások ismét felébredtek, északon, a Falon túl az élet kilátástalanná vált, hiszen az emberek többsége az Elsőkkel délre ment.

A Vadak - az emberek alkotta különböző törzsek, Thennek, Óriások - félre tették az ellentéteiket, és egy közös, százezer fős csapatba szerveződtek.

Nagy szerepe volt ebben az Éjjeli Őrség egy dezertált tagjának, Mance Raydernek, aki felismerte, hogy ha nem fognak össze a törzsek, akkor mindenki halálra van ítélve.

Elindult hát a hatalmas hordával dél felé, hogy a Fal mögött találjon menedéket a még élőknek. A Fal és az Éjjeli Őrség azonban az útjában állt, ezért azt a tervet eszelte ki, hogy egy kisebb csapatot átküld a Falon, akik megmásszák azt, és megtámadják délről a Fekete várat, ő pedig északról a fő sereggel rohamozza meg az Északi kaput.

Tervébe azonban egy kis hiba csúszott, ugyanis Havas Jon árulást álcázva beszivárgott a csapatába, és megtudta a szándékát. A Falon átmászó előőrssel együtt átjutott a déli oldalra, majd egy alkalmas pillanatban megszökött, és értesítette a Fekete várban maradottakat, hogy veszély közeleg.

Az Éjjeli Őrség is súlyos csapást szenvedett, a Mance Rayder elébe vágó seregük nagy részét a Mások mészárolták le, az Őrség maradék részében pedig lázadás tört ki, megölték a parancsnokot, és dezertáltak. Így a Fekete várban alig maradt hadra fogható harcos.

A Falon őrködők szorult helyzetéről Vargok kémkedtek, így a Falon túli király, Mance Rayder pontosan tudta, hogy nem lesz nehéz dolga.

Amikor a támadás indult, a Fekete vár katonái két részre szakadtak. Néhányan a főkaput védték a délről támadó Vadak és Thennek rohamától, a többi katona pedig a Fal tetején nyílzáporral és égő olajos hordókkal nehezítette meg az északról támadók dolgát.

Az Északi kapu ostromaAz Északi kaput az Óriások mammutok segítségével próbálták feltörni, de az első nagy rohamot sikerült visszaverni, így Havas Jon a Falon csak pár embert bízott meg a további védelemmel, a többi embert a déli oldalon már-már győzedelmeskedő támadók ellen irányította. Pár főt viszont az Északi kapu alagútjába küldött, mert nagy volt a veszélye, hogy egy óriás átjuthat a kapun.

Az utolsó pillanatban érkezett a déli oldalra az erősítés. A harcokban rengetegen elestek, köztük Jon szerelme, a Vadak oldalán harcoló Ygritte is.

Harc a Fekete vár udvaránMire megvirradt, az Éjjeli Őrség győzelmet aratott, de Havas Jon tudta, hogy csak egy csatát nyertek meg, másnap elbukhatnak. Ezért az Északi kapun át elébe ment Mance Rydernek, hogy tárgyaljon vele, esetleg megölje, ha nem sikerül megegyezniük.

Az egyezség nem jött létre, és Jonnak sem sikerült Mance megölése. Ekkor azonban a Vadak táborát támadás érte.

Stannis Baratheon érkezett a tenger felől hatalmas sereggel, aki térdre kényszerítette, és elfogta a Falon túli királyt.

A harc véget ért, a holtakat elégették, mielőtt még a Mások tovább építették volna belőlük az amúgy is egyre duzzadó seregüket.

Látogatók

Összesen 375628
Jelen van: 37 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Pyke hava 7.
a Kovács napja
Amory

 
A Nap kel 06:52-kor,
nyugszik 18:16-kor.

Holnap
Mace
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Mohammed
BEST OFFER FOR BANKING INSTRUMENT
Hello
We are a trade finance company that uses our own credit lines to facilitate the issuance of financial guarantees like BG, SBLC, DLC and more. If our services will be of help to you, let us know...

Írta: Brigi
Köszönet
Most ismerkedem a világgal, így rendkívül hasznos az oldal és a bejegyzések. Köszönöm a segítséget.

Írta: dobos
kínálnak hiteleket között különösen
Helló
Én egy nyugdíjas bankár, aki dolgozik szív az én bank.
Van egy csomó pénzt a fiókomban, és az én gondom az, hogy segítse az embereket
hogy nem az eszközöket, hogy megvalósíts...