A Fal és az Éjjeli őrség

A Fal és az Északi kapuÉvezredekkel ezelőtt a fagyos, északi vidéken a Mások rettegésben tartották az embereket.

De ők összefogtak, és megütköztek velük az Első öklénél. Győzelmet arattak, és a Mások visszahúzódtak az ismeretlen vidékre. Egyesek szerint végleg eltűntek, más legendák arról szóltak, hogy csak mélyen, egy befagyott tóban alszanak, és majd egyszer újra felébrednek.

Az emberek délre indultak a diadal után, bár voltak, akik nem tartottak velük, megszokott otthonaikban maradtak.

Akik délre mentek, ők voltak az Elsők.

A melegebb, déli vidékeken telepedtek le, Westeros északi részén. Falvakat, várakat építettek, berendezkedtek a nyugodtabb életre, de mivel tartottak attól, hogy az északon maradottak, vagy esetleg az ismét felébredő Mások rájuk, vagy javaikra támadhatnak, egy védelmi vonalat építettek.

Ez lett a Fal. Építő Brandon műve több, mint 200m magas, majd 500km hosszú, jégből és kőből épült építmény, melyen nem lehet áthatolni.

A Fal déli részén több várat építettek, ahol őrök vigyázták a hatalmas erődítményt.

Ők voltak az Éjjeli Őrség.

A Fekete várA legnagyobb vár a Fekete vár volt, innen irányította az Éjjeli Őrséget a parancsnok, és itt volt az Északi kapu, amin keresztül felderítők mentek át a Falon túlra, hogy kiderítsék, nem fenyegeti-e valami az Elsők biztonságát.

Az északon maradottak, a Vadak több alkalommal is megmászták a Falat, és elragadták a délebbre élők javait, életét. Az Éjjeli Őrség feladata több száz éven át ezek megakadályozása volt, mert bár csak kisebb csoportok tudtak átjutni egyszerre a Falon, a délebbre élőknek sok szenvedést okoztak.

Az Éjjeli Őrségbe nehéz volt katonákat toborozni, mert önszántukból és hivatástudatból kevesen választották a zord körülményeket.

Ha valaki megszegte a törvényt, akkor a büntetés helyett - ami sok esetben akár halál is lehetett - választhatta a Falon való szolgálatot, felölthette a feketét.

Az Éjjeli Őrség katonája önszántából nem hagyhatja el a Falat, élete végéig ott kell, hogy szolgáljon, nem lehet se felesége, se családja, se egyéb vagyona.

Az őrök felesküdnek a szolgálatra, és ha azt megszegik, büntetést kapnak. Dezertálásért pedig halál a büntetés, amit az északi vidék ura - Deres uralkodója - szab ki, és hajt végre.

Az Éjjeli Őrség esküje:

Sűrűsödik az éj, elkezdődik az őrségem. Nem ér véget halálom napjáig. Nem veszek feleséget, nem birtoklok földet, nem nemzek gyermekeket, nem viselek koronát és nem aratok diadalt. A helyemen élek és halok meg. Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi. Az Éjjeli Őrségnek ajánlom életemet és becsületemet a mai éjszakára és minden éjszakára, amely ezután következik.

 

Látogatók

Összesen 375629
Jelen van: 11 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Pyke hava 7.
a Kovács napja
Amory

 
A Nap kel 06:52-kor,
nyugszik 18:16-kor.

Holnap
Mace
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Mohammed
BEST OFFER FOR BANKING INSTRUMENT
Hello
We are a trade finance company that uses our own credit lines to facilitate the issuance of financial guarantees like BG, SBLC, DLC and more. If our services will be of help to you, let us know...

Írta: Brigi
Köszönet
Most ismerkedem a világgal, így rendkívül hasznos az oldal és a bejegyzések. Köszönöm a segítséget.

Írta: dobos
kínálnak hiteleket között különösen
Helló
Én egy nyugdíjas bankár, aki dolgozik szív az én bank.
Van egy csomó pénzt a fiókomban, és az én gondom az, hogy segítse az embereket
hogy nem az eszközöket, hogy megvalósíts...