A Fal és az Éjjeli őrség

A Fal és az Északi kapuÉvezredekkel ezelőtt a fagyos, északi vidéken a Mások rettegésben tartották az embereket.

De ők összefogtak, és megütköztek velük az Első öklénél. Győzelmet arattak, és a Mások visszahúzódtak az ismeretlen vidékre. Egyesek szerint végleg eltűntek, más legendák arról szóltak, hogy csak mélyen, egy befagyott tóban alszanak, és majd egyszer újra felébrednek.

Az emberek délre indultak a diadal után, bár voltak, akik nem tartottak velük, megszokott otthonaikban maradtak.

Akik délre mentek, ők voltak az Elsők.

A melegebb, déli vidékeken telepedtek le, Westeros északi részén. Falvakat, várakat építettek, berendezkedtek a nyugodtabb életre, de mivel tartottak attól, hogy az északon maradottak, vagy esetleg az ismét felébredő Mások rájuk, vagy javaikra támadhatnak, egy védelmi vonalat építettek.

Ez lett a Fal. Építő Brandon műve több, mint 200m magas, majd 500km hosszú, jégből és kőből épült építmény, melyen nem lehet áthatolni.

A Fal déli részén több várat építettek, ahol őrök vigyázták a hatalmas erődítményt.

Ők voltak az Éjjeli Őrség.

A Fekete várA legnagyobb vár a Fekete vár volt, innen irányította az Éjjeli Őrséget a parancsnok, és itt volt az Északi kapu, amin keresztül felderítők mentek át a Falon túlra, hogy kiderítsék, nem fenyegeti-e valami az Elsők biztonságát.

Az északon maradottak, a Vadak több alkalommal is megmászták a Falat, és elragadták a délebbre élők javait, életét. Az Éjjeli Őrség feladata több száz éven át ezek megakadályozása volt, mert bár csak kisebb csoportok tudtak átjutni egyszerre a Falon, a délebbre élőknek sok szenvedést okoztak.

Az Éjjeli Őrségbe nehéz volt katonákat toborozni, mert önszántukból és hivatástudatból kevesen választották a zord körülményeket.

Ha valaki megszegte a törvényt, akkor a büntetés helyett - ami sok esetben akár halál is lehetett - választhatta a Falon való szolgálatot, felölthette a feketét.

Az Éjjeli Őrség katonája önszántából nem hagyhatja el a Falat, élete végéig ott kell, hogy szolgáljon, nem lehet se felesége, se családja, se egyéb vagyona.

Az őrök felesküdnek a szolgálatra, és ha azt megszegik, büntetést kapnak. Dezertálásért pedig halál a büntetés, amit az északi vidék ura - Deres uralkodója - szab ki, és hajt végre.

Az Éjjeli Őrség esküje:

Sűrűsödik az éj, elkezdődik az őrségem. Nem ér véget halálom napjáig. Nem veszek feleséget, nem birtoklok földet, nem nemzek gyermekeket, nem viselek koronát és nem aratok diadalt. A helyemen élek és halok meg. Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi. Az Éjjeli Őrségnek ajánlom életemet és becsületemet a mai éjszakára és minden éjszakára, amely ezután következik.

 

Látogatók

Összesen 156975
Jelen van: 6 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Deres hava 15.
a Harcos napja
Albert, Lyn

 
A Nap kel 06:50-kor,
nyugszik 16:12-kor.

Holnap
Ullhor, Edmure
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Judit
Javaslat
Sziasztok!
Gratulalok az oldalhoz!
Koszonet erte.
Amit javasolnek, egy masik betutipus, mert ez sajnos szinte olvashatatlan.

Koszi, udv

Írta: Tyrion Lannister
Iszok és tudok dolgokat...
Azt hittem eddig csak én rendelkezem a Westeros feletti tudással, de ezen az oldalon járva maximális tiszteletem a rejtélyes készítőnek! Külön tetszik, hogy minden apró részletre odafigyel...

Írta: Kiara1907
Gyerünk
Most találtam rá az oldalra. Nagyon sok infó egy helyen. Ami szuper. Viszont ahogy nézem leálltatok, pedig aztán most lenne min csámcsogni. Gyerünk vissza a sárkányra ?