Mire számíthat egy rajongó?

A két következő kötetMár több hónapja vége a 4. évadnak, és már-már elmúlóban vannak az elvonási tünetek.

Ahogy egyre inkább közeleg az a dátum, amikor már kevesebb nap van vissza a filmsorozat folytatásáig, mint amennyi eltelt az előző évad befejező része óta, egyre többet töprengek azon, hogy vajon mi, és hogyan fog alakulni a várva várt folytatásban.

Igen, olvastam a könyveket, de nem, nem lövök le poént...Viszont néhány magas-labdát eleresztek.

Aki nem olvasta a könyveket, annak furcsa lehet azt hallani, hogy a 4. és 5. könyv egy időben játszódik (az ötödik könyv vége már nem).

Ezt azért tette velünk a Mester, mert annyi új helyszín és szereplő lép be a folytatásban (kihalásos úton kiadó lett pár szerepkör), hogy a figyelmes olvasó is néha csak kapkodja a fejét. Akik olvasták a könyveket, bosszankodtak is, hogy néhány kedvencről a 4. kötetben egy mukkot sem tudtunk meg.

A filmben ezt nyilván nem így oldják meg, ezért is lesz érdekes, hogy meddig jutunk el (ha tippelnem kéne, akkor a két kötetből három évadnyi epizódot kapunk, de még az is lehet, hogy 4-re húzzák).

Azt már tudjuk, hogy Dorne új helyszínként lép a képernyőre, bár az előző évadból megismertük, megszerettük (és el is sirattuk) Oberyn Martell-t, így számítani lehetett rá, hogy ez a szál erősödni fog. Egy korábbi hírben meg is mutattunk egy videót az új színészekről.

Oberyn halála után kissé parázs lesz ott a hangulat, és nem csak a könnyek, de a fejek (és egyéb testrészek) is fognak majd hullani - de ez ugye nem olyan dolog, ami a történet rajongóiban meghökkenést váltana ki.

Várhatóan - nem mint új helyszín, hisz már kaptunk róla képet -, erősödni fog a Pyke-i szál, ott is megismerünk még néhány badass karaktert, akikről nem hallottunk, és azt se feledjük, hogy Stannis piócái közül az egyik még vonaglik.

Az biztos, hogy Westeros-on megbomlik az amúgy eddig sem stabil rend, hiszen alig marad vezéregyéniség Királyvár közelében. Akik esélyesek lennének túl messze kerültek, így csupa gyenge és/vagy félőrült karakter kezébe kerül a hatalom.

Lesznek ismét váratlan halálesetek, és rejtélyes feltámadások is. Bár a feltámadás szóval óvatosan kell bánni, mióta Westeros-on kész tényként kezelik, hogy Arya, Bran és Rickon már nem élnek - Ez tudott - mondaná Irri és Jhiqui kórusban.

Persze kíváncsian várjuk, mi történik Havas Jon-nal a Falnál, Arya-val Braavos-ban, a valamerre (na, vajon merre) elhajózott Tyrion-nal, Daenerys-szel és a sárkányokkal, vagy éppen az apja halála következtében elszabadult és kissé megzakkant Cersei-jel.

Nem fogunk unatkozni, azt megígérhetem.


Látogatók

Összesen 396650
Jelen van: 5 vendég és nulla felhasználó

Névnap

Sárkánykő hava 21.
a Szűz napja
Hother

 
A Nap kel 05:00-kor,
nyugszik 20:26-kor.

Holnap
Jhiqui, Rhea
napja lesz.

Naptármagyarázat

Vendégkönyv

Írta: Brigi
Köszönet
Most ismerkedem a világgal, így rendkívül hasznos az oldal és a bejegyzések. Köszönöm a segítséget.

Írta: Eszter
Kérdés
Milyen betűtípust használtok az oldalon? Előre is köszönöm a választ!

Írta: A helping hand
Egy font-os kérdés
Szia!

Ajánlom a Roboto Google fontot az oldalhoz.
https://fonts.google.com/specimen/Roboto
Sokkal, SOKKAL olvashatóbb lenne az egész site. Értem a gondolatot a mostani mögött, régies meg f...